Bijgewerkt: 26 januari 2021

Amstelveense sportaccommodaties en speeltuin in het Urbanuspark rookvrij!

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-07-2018

Amstelveen wordt een rookvrije gemeente. Dat is één van de ambities in het nieuwe coalitieakkoord. Vrijdag 20 juli 2018 was er veel aandacht voor deze ambities. De sportaccommodaties en zwembad De Meerkamp zijn vanaf nu rookvrij binnen én buiten. Ook is de eerste speeltuin in Amstelveen rookvrij verklaard. De wethouders Rob Ellermeijer en Frank Berkhout kwamen op vrijdag beiden in actie.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Vlnr.: Leo Beeren manager facilitaire beheer en Ingrid Wulving adviseur communicatie van het Sportbedrijf Amstelveen met Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport bij zwembad De Meerkamp na de onthulling van het bord rookvrij


Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport was aanwezig bij het Sportbedrijf Amstelveen om alle sportaccommodaties die in hun beheer zijn, inclusief zwembad De Meerkamp, rookvrij te verklaren. Hij deed dit door een spandoek te onthullen.

In Bovenkerk was Frank Berkhout (D66) wethouder Jeugd aanwezig om de eerste speeltuin en het pierenbadje in het Urbanuspark rookvrij te verklaren met het onthullen van een stoeptegel en een bord van de rookvrije generatie. Roken en kinderen evenals roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door in jeugd- en sportaccommodaties. Met de maatregelen willen we kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Rookvrije sportaccommodaties en speeltuinen dragen bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Pim Jansen jeugdarts van GGD Amsterdam en Frank Berkhout (D66) wethouder Jeugd maken in het Urbanuspark bekend, dat deze speeltuin is rookvrij


De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen, waar kinderen veel komen rookvrij maken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.