Bijgewerkt: 23 oktober 2020

Amstelveense subsidiepot energiezuinige maatregelen is leeg

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-06-2010

Amstelveense huiseigenaren hebben de afgelopen maanden in grote getale gekozen voor energiebesparende aanpassingen aan hun woning. Meest populaire woningverbetering was opnieuw het plaatsen van HR++ glas, gevolgd door vloer- en spouwmuurisolatie. De subsidieregeling van 50.000 euro is volledig opgebruikt. De gemeente Amstelveen kijkt tevreden terug op de belangstelling die haar inwoners hebben getoond voor de regeling en bereidt een vervolgregeling voor.

Tijdens de looptijd van deze regeling (nu 9 maanden) heeft de gemeente ruim 20% meer aanvragen ontvangen vergeleken met de regeling vorig jaar. Die was pas op de laatste dag op. Ook voldeden meer aanvragen aan de voorwaarden die de gemeente in de regeling stelde. Minder aanvragers werden uiteindelijk teleurgesteld.

Milieuwethouder Groot is tevreden met het resultaat: ‘Dat klimaatverbetering een gedeelde verantwoordelijkheid is blijkt uit het stijgende aantal subsidieaanvragen. Dat is goed voor ons milieu en onze toekomst. Tegelijkertijd realiseert de gemeente zich dat sommige Amstelveners met verbeterplannen nu mogelijk teleurgesteld zijn, omdat zij ondanks een eigen investering op dit moment geen subsidie meer kunnen verkrijgen. Burgers zullen nog even geduld moeten hebben tot de volgende regeling’.

De regeling was van kracht van 1 september 2009 tot 31 augustus 2010, tenzij het budget eerder op zou zijn. De gemeente werkt momenteel aan een nieuwe vervolgregeling en kan hiervoor opnieuw rekenen op een subsidiebijdrage van 33.000 euro van de Provincie Noord-Holland.

De totale hoogte van de nieuwe regeling is nog niet bekend. Verwachting is dat de derde regeling in het najaar van start gaat.  Amstelveners die op de hoogte willen blijven wanneer de nieuwe regeling van kracht gaat, kunnen hun interesse alvast kenbaar maken via energiebesparing@amstelveen.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.