Bijgewerkt: 5 juni 2020

Amstelveense winkels mogelijk open ook op zondag

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-07-2012

Amstelveense winkeliers kunnen mogelijk in de toekomst kiezen, of ze wel of niet op zondag open gaan. Deze zondagopenstelling wordt beperkt van 12.00 ’s middags tot 18.00 ‘s avonds. De gemeenteraad gaf het college in februari 2012 opdracht tot het uitwerken van een voorstel om zondagopenstelling mogelijk te maken. Het voorstel wordt van 11 juli tot eind september 2012 ter inzage gelegd.

hema Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De noordelijke ingang van het winkelcentrum Stadshart Amstelveen


Amstelveen heeft een sterk ontwikkelde detailhandel met een Stadshart met regionale uitstraling en een goed aanbod van wijk- en buurtwinkelcentra. Uit onderzoek (I&O research 2011) blijkt, dat 71% van de Amstelveense bevolking wel eens op zondag winkelt. Ruimere openstelling geeft Amstelveners en bezoekers uit de regio de kans op om zondag in Amstelveen te winkelen en boodschappen te doen.

Behoud concurrentiepositie

Niet alleen voor het winkelend publiek biedt de zondagopenstelling voordelen. Ook voor de economie is het gunstig als de winkels op zondag open kunnen. In de regio zijn al veel plekken, waar het winkelend publiek op zondag terecht kan (denk aan Amsterdam, Almere en Haarlem). Openstelling zorgt voor behoud van de concurrentiepositie. Naar verwachting neemt de raad in het najaar van 2012 een besluit.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.