Bijgewerkt: 25 januari 2021

Amstelvener beroofd van fotocamera

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Groningen
28-12-2011

GRONINGEN - Op dinsdagochtend 27 december 2011 omstreeks 08.30 uur was een 34-jarige inwoner van Amstelveen aan het fotograferen in het Noorderplantsoen in Groningen. De man stond bij de vijver, toen hij plotseling door een onbekende man werd aangesproken.

De onbekende man bedreigde het slachtoffer met een steekvoorwerp. De dader beroofde het slachtoffer vervolgens van zijn fotocamera en een tas met spullen. Na de beroving sprong de dader bij een andere man op de bromfiets en verdween in de richting van de Nieuwe Boteringestraat.

Het slachtoffer is naar het politiebureau gelopen en deed daar aangifte. Het signalement van de dader is een man met donkere huidskleur en stevig gespierd postuur. De dader is tussen de 25 a 30 jaar oud en ongeveer 1.90 meter lang. Hij was gekleed in vermoedelijk een spijkerbroek en een donkerkleurige trui. Van de man op de bromfiets is bekend, dat hij donkerkleurige kleding droeg en dat de bromfiets, waarop hij reed zwart van kleur was.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben: Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000. E-mail: via de website Twitter: @politie_overvalAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.