Bijgewerkt: 26 januari 2021

Amstelveners aangehouden met vals geld en door autodiefstal

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
24-01-2017

Zandvoort - Op maandagmiddag 23 januari 2017 hield de politie twee mannen aan op verdenking van het uitgeven van vals geld. Het ging jongens van 18 en 17 jaar oud uit Amstelveen. Omstreeks 12.00 uur kreeg de politie melding dat twee personen bij een eetzaakje op de Boulevard Barnaart hadden proberen te betalen met een vals biljet van vijftig euro. Toen de uitbater ontdekte, dat het om vals geld ging, ruilden de jongens het biljet om voor een echt briefje van vijftig en vertrokken in een bestelbus.Op basis van het opgegeven signalement kon de politie de beide jongens even later aanhouden. Een van de verdachte had een vals biljet bij zich. In de bestelbus werden nog drie valse biljetten ontdekt. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De bus en het valse geld werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de biljetten.

Hoofddorp - Op dinsdagmorgen 24 januari 2017 hield de politie twee mannen aan die inbrekersgereedschap hadden in hun personenauto. Het ging om mannen van 24 uit Amstelveen en 22 uit Heemskerk. Omstreeks 02.30 uur zag de politie een personenauto met hoge snelheid over de kruising Skagerrak en het Engelsholm in Hoofddorp. Bij controle bleek, dat de auto in verband kon worden gebracht met woninginbraak en diefstal van auto’s.

De inzittenden parkeerden hun auto vervolgens achter de Kolsholm, waar ze uitstapten. Toen de verdachten in de buurt politie zagen, liepen zij terug naar hun auto en vertrokken. De politie zette de auto aan de kant. Bij controle bleken de verdachte inbrekersgereedschap bij zich te hebben. De mannen werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het gereedschap werd in beslag genomen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.