Bijgewerkt: 20 januari 2020

Amsterdam RAI en KLM werken samen

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
06-10-2011

Amsterdam RAI en KLM hebben een meerjaren contract ondertekend. Hiermee bundelen zij hun krachten en maken het internationale beurzen, congressen, evenementen en hun bezoekers voordelig en aantrekkelijk om naar Amsterdam te komen.

Bidprocedure

Amsterdam RAI en KLM werken vanaf nu intensief samen om grote internationale evenementen naar Amsterdam te halen en te behouden. Jaarlijks gaat het om zo’n 25 bidprocedures van grote, internationale beurzen en congressen. KLM biedt de organisatoren vluchten aan, zodat zij naar Amsterdam kunnen komen om de voordelen van Amsterdam RAI en het vliegen met KLM zelf kunnen ervaren. Daarnaast heeft KLM met de “Air France & KLM Global Meetings” online booking tool een uniek instrument waarvan alle organisatoren en hun bezoekers en exposanten gebruik kunnen maken.

Klm Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Het hoofdkantoor van KLM in Amstelveen


“Amsterdam RAI neemt KLM vanaf nu standaard mee in haar bidprocedures bij beurzen, congressen en andere evenementen in samenwerking met de Taskforce City Wide Congresses” aldus Hans Bakker, Directievoorzitter Amsterdam RAI. Taskforce City Wide Congresses is een samenwerkingsverband tussen Amsterdam RAI, ATCB, Amsterdam Airport Schiphol, GVB, TCA, hotels en Economische Zaken van de gemeente Amsterdam. Het doel van de Taskforce is het efficiënt opzetten van meerdere bids voor grote congressen.

Air France & KLM Global Meetings

Air France & KLM Global Meetings biedt organisatoren van (internationale) beurzen, congressen en evenementen een, voor de luchtvaartindustrie, uniek online programma. Organisatoren maken met deze gratis, online booking tool hun evenement aantrekkelijker voor bezoekers en exposanten. Deelnemers profiteren van 5% tot 10% korting op de meeste gepubliceerde tarieven van KLM en AIR FRANCE. Daarnaast krijgen de organisatoren zelf vrij te gebruiken tickets. Harm Kreulen, Directeur KLM Nederland: “De aantrekkelijke en flexibele organisatie van Amsterdam RAI in combinatie met het gemak en de voordelen van KLM’s “Air France & KLM Global Meetings” boekingstool en het groot aantal vliegbestemmingen van KLM, maakt het extra aantrekkelijk om voor Amsterdam te kiezen.”


Grotere kaart weergeven Het RAI complex op het Europaplein in Amsterdam

Promotie en dienstverlening

Daarnaast zet KLM haar eigen internationale media in (aan boord en in haar meer dan 70 lokale markten) om potentiële bezoekers te informeren over de beurzen, congressen en evenementen. Ook binnen Amsterdam RAI zal worden geïnvesteerd in het optimaliseren van de gastbeleving, zoals een servicebalie tijdens internationale evenementen voor inchecken en omboeken van reizen.

Samen sterk

De positie van Amsterdam als mainport en internationale beurs- en congresbestemming wordt door de samenwerking verder versterkt. Nederland heeft met KLM en haar grote netwerk, de hub Schiphol en Amsterdam RAI, de (internationale) beurs- en congresganger veel te bieden. Amsterdam RAI is jaarlijks verantwoordelijk voor een substantieel deel van het zakelijk toerisme in Amsterdam. KLM groep vliegt vanaf 185 luchthavens in de wereld rechtstreeks naar Amsterdam en biedt daarmee een directe verbinding met de meeste economische regio’s van de wereld. Als lid van de SkyTeam luchtvaartalliantie is KLM onderdeel van een netwerk dat 921 bestemmingen in 168 landen met elkaar verbindt.

 Over Amsterdam RAI

Met een portfolio vol A-merken, de absolute A-locatie ‘Amsterdam’ en een geschiedenis die teruggaat tot 1893, is Amsterdam RAI één van Europa’s meest attractieve en innovatieve congres-,en beursbedrijven. Ieder jaar is Amsterdam RAI gastheer van meer dan 50 internationale congressen, 70 (vak)beurzen, evenementen en meer dan duizend kleinere congressen, meetings, presentaties en andere bijeenkomsten.

Het succes van Amsterdam RAI is gefundeerd in Amsterdam. Op slechts 15 minuten afstand van Schiphol Airport en het citycenter van Amsterdam, wordt het grootste beurs- en congrescentrum van Nederland geëxploiteerd. De 11 multifunctionele beurshallen (87.000m²) en de 48 congres- en vergaderzalen worden omgeven door de dynamiek van wereldstad Amsterdam.

Over KLM

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond de sterkste Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit worden drie kernactiviteiten gecoördineerd: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient 131 bestemmingen met een moderne vloot van 163 vliegtuigen en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een netwerk biedt van 921 bestemmingen in 168 landen op zes continenten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.