Bijgewerkt: 20 februari 2020

Amsterdammer aangehouden met zijn drone bij Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Politie
22-05-2016

Een 19-jarige Amsterdammer is op zaterdagmiddag 21 mei 2016 in de buurt van Schiphol door de Koninklijke Marechaussee staande gehouden voor het vliegen met een drone. De politie doet onderzoek. Een getuige meldde, dat een drone in de buurt van de aanvliegroute van Schiphol vloog.

De drone en de gemaakte beelden zijn door de afdeling Luchtvaart van de politie in beslag genomen. De man wordt vliegen met een onbemand luchtvaarttuig in gecontroleerd luchtruim ten laste gelegd. De officier van justitie bepaalt of en welke sanctie tegen de man wordt opgelegd. Regels. Het vliegen in het zogenoemde ‘door de luchtverkeersleiding gecontroleerd luchtruim’ is verboden, omdat dat het vliegverkeer ernstig in gevaar kan brengen.Veilig vliegen met drones. Drones delen het luchtruim met andere luchtvaartuigen. Als een vliegtuig botst met een drone, kan het verongelukken. Ook mensen op de grond kunnen gewond raken door een ongeluk met een drone. Om die kans zo klein mogelijk te houden, gelden er regels voor bestuurders van drones. 

Regels vliegen met een drone. Drones zijn op afstand bestuurde, onbemande vliegtuigen, of helikopters. De populariteit van drones groeit snel. De overheid wil ongelukken met drones zo veel mogelijk voorkomen. Zowel in de lucht als op de grond. Voor een bestuurder van een drone gelden daarom regels. Zo mag de drone niet boven groepen mensen vliegen.

Andere regels privé en zakelijk gebruik drone. Let op: Voor hobby-vliegers gelden andere regels dan voor mensen die de drone gebruiken om geld te verdienen (zakelijk gebruiker). Een zakelijk gebruiker moet bijvoorbeeld een vergunning hebben. Lees ook: regels voor privé gebruik drone en regels voor zakelijk gebruik droneAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.