Bijgewerkt: 11 augustus 2020

Avontuurlijke speelplaats aan de Poeloever

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-03-2009

Amstelveen begint nog voor de zomer van 2009 met de realisatie van een avontuurlijke speelplaats aan de Noordelijke Poeloever. Ontwerp- en ingenieursbureau Carve is aangetrokken om samen met leerlingen van twee basisscholen het ontwerp te maken.

De gemeente en het wijkplatform willen jongeren betrekken bij het ontwerpproces. Zij zijn immers de toekomstige gebruikers van de speelplek.

Poel Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

De Noordelijke Poeloever met het raadhuis van Amstelveen


De komende weken buigen vier enthousiaste groepen kinderen van basisscholen het Palet en Piet Hein zich over het ontwerp. Samen met Carve maken zij een lijst met elementen die zij graag terug zouden zien in het ontwerp.

Tevens is het Keizer Karel College betrokken met onderwijsformule Technasium. Brugklassers doen hierbij beroepservaring op voor de vakgebieden onderzoek en ontwerpen. In het geval van de avontuurlijke speelplaats kruipen ze in de rol van een ontwerper. Alle bruikbare input van de jongeren verwerkt Carve in het ontwerp.

Naar verwachting presenteert de gemeente het ontwerp in april  aan omwonenden

en belangstellenden. Als alles volgens planning verloopt kunnen jongeren vanaf eind augustus 2009 spelen op de avontuurlijke speelplaats.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.