Bijgewerkt: 9 maart 2021

B en W Amstelveen wil twee lokale omroepen subsidiëren

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-02-2021

Het college van B en W van Amstelveen stelt de gemeenteraad voor om naast RTVA ook subsidie te verstrekken aan het nieuwe initiatief AAN!. Zo wordt het Amstelveense medialandschap verrijkt met twee lokale omroepen. Voor beide mediaorganisaties stelt het college een subsidie voor conform het landelijke richtlijnbedrag van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

'Het medialandschap verandert, zo ook de manier waarop mensen nieuws consumeren. Daarom is het belangrijk nieuwe initiatieven te stimuleren en een kans te geven. Het gaat erom dat Amstelveners goede en vernieuwende nieuwsvoorzieningen hebben, die bovendien nieuwe doelgroepen bereiken. Dat geldt voor de nieuwe initiatieven maar ook voor de gevestigde partijen' -zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Media.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Media


Het Commissariaat voor de Media heeft RTVA aangewezen als lokale omroep van Amstelveen en de licentie verstrekt. RTVA valt hiermee onder de zorgplicht voor het bekostigen van het functioneren van de aangewezen media-instelling. Omroepstichting Actueel Amstelveens Nieuws (AAN!) gaf ondertussen gehoor aan de uitnodiging van de gemeenteraad om met nieuwe initiatieven te komen. AAN! zocht hiertoe met succes de samenwerking met de regionale partner NH Media.

AAN! kan als omroep via internet alle media kanalen benutten en in de samenwerking met NH Media ook gebruik maken van de licentie van NH Media. 'Zo is er een situatie ontstaan waarin Amstelveen het medialandschap kan verrijken met twee lokale omroepen' -aldus wethouder Ellermeijer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.