Bijgewerkt: 26 februari 2020

BBA: Langs de Akker moet blijven

Nieuws -> Gemeente

Bron: BBA
06-10-2009

BBA (Burgerbelangen Amstelveen) wil, dat de (school)tuinen aan Langs de Akker blijven. Tegelijkertijd pleit BBA voor nieuw onderzoek naar de spreiding van schooltuinen in de gemeente.

Het College van Burgemeester & Wethouders concludeerde onlangs opvallend genoeg dat de ligging van het Langs de Akker-complex niet centraal genoeg ligt, waardoor het weg zou moeten. Het complex wil het College van B&W inzetten bij de A9-studie.

In een eerdere situatie stelde B&W, dat schooltuinen op bereikbare afstand van scholen dienen te staan. Daar kan BBA het mee eens zijn, en juist daarom wil BBA dat voor de overige schooltuinen in de omgeving van Patrimonium bezien wordt een schooltuinen-complex aan te leggen.

Onderzoek naar een locatie in het Broersepark, bijvoorbeeld op de plek waar nog een deel van de gemeentewerf staat, zou ook onderdeel moeten zijn van een nieuw onderzoek, evenals een locatie  tussen de A9 en het KLM-kantoor.

Mochten er bij Langs de Akker plekken over zijn, dan wil BBA dat inwoners van Amstelveen die geen tuin hebben, er gebruik van kunnen maken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.