Bijgewerkt: 28 mei 2020

BBA: forse investeringen in breedtesport, veiligheid fietsers en P60

Nieuws -> Gemeente

Bron: BBA
08-11-2009

Fors investeren in de gewone Amstelveense sporter, fietsers en bezoekers van P60. Dit is de strekking van een voorstel van BBA (Burgerbelangen Amstelveen), GroenLinks en VVD. Een geplande investering in een topsporthal van 5,7 miljoen euro komt daarmee te vervallen.  Er ontstaat daarmee ook ruimte om de financiële positie van Amstelveen te versterken door twee miljoen euro toe te voegen aan de drastisch geslonken algemene reserve.

Levi Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

John Levi, raadslid van Burgerbelangen Amstelveen (plv) lid Algemeen Bestuur en Middelen


John Levie, BBA-woordvoerder sport: “De Topsporthal is een prachtige ambitie, maar in deze moeilijke financiële tijden moeten harde keuzes worden gemaakt. Een miljoeneninvestering in een topsporthal is zeker nu niet te rechtvaardigen. BBA heeft in augustus nog een notitie opgesteld en aan het College van Burgemeester & Wethouders overhandigd. Hierin staat een groot aantal praktische oplossingen voor de Amstelveense sport. BBA wacht nog steeds op een reactie”.

De afgelopen tien jaar is hard bezuinigd op sport. Jaarlijks ging er één miljoen minder naar sport, met alle ellende van dien. Met de VVD en GroenLinks is BBA van mening dat topsport niet ten koste van breedtesport mag gaan. Er moet nu een inhaalslag gemaakt worden waarvan Amstelveense  sporters nog lang kunnen profiteren.  Daarom heeft BBA voor een andere besteding van die 5,7 miljoen euro gekozen. De sportclubs kunnen hiermee jaren vooruit en de onderhoudskosten zullen beperkt zijn. In totaal zal er straks 3,45 miljoen geïnvesteerd worden in de breedtesport.

Met het voorstel van BBA, GroenLinks en VVD wordt ook 100.00 euro geïnvesteerd in de veiligheid van bezoekers, vrijwilligers en personeel van poppodium P60. De veiligheid van fietsers wordt versterkt met een investering van 150.000 euro die eerder was geschrapt.

De resterende 2 miljoen euro wordt niet meteen uitgegeven, maar gaat naar de tot een zorgwekkend laag niveau gedaalde algemene reserve van de gemeente. Dit om de reservepositie voor de toekomst op een hoger niveau te tillen.

Het voorstel  zal komende woensdag in de gemeenteraad bij de begroting 2010 worden behandeld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.