Bijgewerkt: 28 mei 2020

BZ Reisadvies App is groot succes

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
20-06-2012

De BZ (Buitenlandse Zaken) Reisadvies App is in trek: drie dagen na de lancering hebben al meer dan 6700 mensen de app gedownload. Voor IOS hebben 5.467 mensen de nieuwe applicatie gedownload. Voor Android staat de teller op 1.281 downloads.

Er waren in totaal 1.211 actieve Android-installaties op apparaten. De applicatie staat in de App Store op nummer 4 in de top 25 van gratis apps en op nummer 2 in de categorie reizen. Minister Rosenthal lanceerde op Schiphol de nieuwe BZ Reisadvies App. Met deze applicatie voor gebruikers van smartphones is het voor reizigers mogelijk hun reis beter voor te bereiden en in geval van nood onderweg eenvoudig aan hulp en informatie te komen.

reisapp Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Screenshot van het beginscherm van de BZ Reisadvies App


De app bevat reisadviezen per land, informatie in het geval van een calamiteit en contactgegevens van Nederlandse ambassades en consulaten. De gratis app is te downloaden via de Appstore en via Google Play.

U kunt de BZ Reisadvies App gebruiken voor:

-Actuele reisadviezen, zodat u weet welke veiligheidsrisico’s u loopt in bepaalde landen;

-Informatie over wat u kunt doen bij noodgevallen, bijvoorbeeld als u uw paspoort verliest;

-Contactgegevens van alle Nederlandse ambassades, consulaten en honorair consuls;

-Nieuwsberichten wanneer er sprake is van een crisis;

-Algemene informatie tijdens grote evenementen en

-Mogelijkheden om uw reis te plannen.

De informatie uit de app is ook toegankelijk als u geen internetverbinding hebt. Pagina’s uit de app die u eerder hebt bezocht, worden automatisch opgeslagen. Dat is handig, wanneer u snel moet weten wat u moet doen, bijvoorbeeld bij een ongeval. Voor de meest actuele reisadviezen en pagina’s die u nog niet eerder hebt aangeklikt, is een internetverbinding wel nodig.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.