Bijgewerkt: 28 januari 2021

Babbeltrucs in Amstelveen, Groenelaan

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
24-04-2012

Bij zeven oudere bewoners uit de wijk Groenelaan in Amstelveen is vorige week (16-2012) telefonisch geprobeerd bankgegevens te achterhalen. Zij werden gebeld door een persoon, die zich voordeed als politie en zei, dat bij een onderzoek goederen van hen waren aangetroffen, zoals foto's, rekeningen en bankafschriften.

Vervolgens werd gevraagd naar bankgegevens en werd gezegd, dat ze langs zouden komen voor sporenonderzoek. Voor zover nu bekend zijn de oplichters bij geen van de bewoners langs geweest.

Waarschuwing

Geef nooit uw pincode af, ook niet als iemand van de 'bank' of de 'politie' belt, of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Die code is namelijk alleen voor u.

De politie adviseert bewoners om altijd alert te zijn wanneer zij door onbekenden worden aangesproken op straat of wanneer er onbekenden aan de deur komen. Vraag mensen om een legitimatiebewijs en let goed op uw persoonlijke eigendommen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie. Mocht u iets dergelijks overkomen, doe dan altijd aangifte bij de politie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.