Bijgewerkt: 28 januari 2021

Badhoevedorp wordt in 2018 weer herenigd

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
23-04-2012

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft op 23 april 2012 het Tracébesluit Omlegging A9 Badhoevedorp ondertekend. Met de omlegging wordt de leefbaarheid en ruimtelijke kwaliteit in Badhoevedorp en de doorstroming op de A9 verbeterd. De A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp loopt vanaf 2018 niet langer dwars door Badhoevedorp.

De minister ondertekende het Tracebesluit tijdens een bezoek aan de Burgemeester Amersfoordtschool in Badhoevedorp. Leerlingen van deze school, die aan de A9 ligt, hebben meegedacht over invulling van de ruimte die straks vrijkomt als de weg is verdwenen.


Grotere kaart weergeven De Burgemeester Amersfoordtschool in Badhoevedorp

De A9 vormt nu nog een barrière tussen de twee delen van Badhoevedorp. Waar nu de huidige A9 ligt, is vanaf 2018 ruimte voor woningbouw, diverse voorzieningen en nieuwe onderliggende infrastructuur. Badhoevedorp krijgt dan de uitstraling van een eigentijds tuindorp; veel groen en behoud van karakteristieke kenmerken van het bestaande Badhoevedorp. Dit betekent een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid in het dorp.

Verbeterde doorstroming

De nieuwe A9 gaat om Badhoevedorp heen en wordt uitgebreid met drie rijstroken en een vluchtstrook in beide richtingen. Hierdoor blijven economisch belangrijke gebieden, als Schiphol en Amsterdam, goed bereikbaar.

Regionale betrokkenheid

Het project Omlegging A9 is een gezamenlijk project van Rijk en regionale partners. Samen met regionale overheden en bedrijfsleven wordt gewerkt aan een vlottere doorstroming van het verkeer en verbetering van het vestigingsklimaat.

Daartoe tekenden op 31 oktober 2005 zes partijen (voormalig ministerie van Verkeer en Waterstaat, provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer, Regionaal Orgaan Amsterdam, Gemeente Amsterdam en Schiphol Nederland B.V.) een bestuursovereenkomst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.