Bijgewerkt: 23 september 2020

BankGiro Loterij steunt cultuur met ruim 58 miljoen euro

Nieuws -> Informatief

Bron: BankGiro Loterij / AW
12-02-2009

Ruim 58 miljoen euro overhandigde de BankGiro Loterij op 9 februari 2009 aan meer dan vijftig culturele instellingen uit het hele land. Dit geld (de helft van de totale inleg van 116 miljoen euro) is bijeengebracht door de bijna 900.000 deelnemers van de BankGiro Loterij. Steun is er bijvoorbeeld voor Paleis Het Loo, Drents Museum, Het Mauritshuis en de Museum Plus Bus.

Twee ton uit loterij voor het Cobra Museum

Het Cobra Museum heeft van de BankGiro Loterij een bedrag van 200 duizend euro ontvangen voor het uitbouwen van de kunstcollectie. Het is niet de eerste keer dat het museum geld uit deze bron ontvangt, maar nieuwe steun is hard nodig om belangrijke wensen te kunnen vervullen.

Volgens directeur John Vrieze is het museum niet in staat belangrijke Cobra kunstwerken aan te kopen zonder de steun van de loterij. De twee ton die het museum ontvangt is onderdeel van 58 miljoen euro die de loterij overdraagt aan meer dan vijftig culturele instellingen in heel Nederland. Het geld werd bijeengebracht door bijna 900 duizend deelnemers aan BankGiro Loterij.

Externe link: Wij BlijAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.