Bijgewerkt: 4 augustus 2020

Bedrijventerrein Legmeer krijgt subsidie voor herstructurering

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-03-2011

De gemeente Amstelveen ontvangt een subsidie van 157.050 euro van de Provincie Noord-Holland voor de herstructurering van bedrijventerrein Legmeer. Dit is een kwart van het totaal benodigde budget van 630.000 euro om het bedrijventerrein te verbeteren. De gemeente betaalt zelf mee aan de werkzaamheden uit het reguliere budget, en gaat binnen het jaar starten met de fysieke verbeteringen. De hele herstructurering moet uiterlijk begin 2015 klaar zijn.

Onder de revitaliseringsplannen van Legmeer vallen onder andere de aanleg van een verlicht fietspad en nieuwe parkeervoorzieningen, het vernieuwen van het kruispunt Bouwerij/Pletterij/Zagerij en het planten van extra bomen. De werken zullen gefaseerd uitgevoerd worden.

Door de verbeterde en meer veilige ontsluitingen en betere parkeervoorzieningen moet het bedrijventerrein aantrekkelijker worden voor ondernemers en op termijn ook de leegstand tegengaan. Eerder werden al nieuwe bewegwijzering aangebracht en straatverlichting met LED lampen geplaatst. Ook werken Ondernemersvereniging Amstelveen, Politie Amsterdam-Amstelland, MKB Nederland en gemeente samen aan het Keurmerk Veilig Ondernemen op Legmeer.

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) van economische zaken: “Ook in deze financieel krappe tijden willen we Amstelveen blijven neerzetten als een aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven. De revitalisering van bedrijventerrein Legmeer moet het voor lokale en regionale bedrijven weer aantrekkelijk maken om zich daar te vestigen. Deze subsidie van de Provincie zorgt ervoor dat we weer een stap dichterbij ons doel komen.”

Kans op tweede subsidie

De gemeente diende de aanvraag bij de Provincie Noord-Holland in november vorig jaar in. Nu dat deze financiële bijdrage binnen is, gaat de gemeente ook een subsidieaanvraag bij de stadsregio Amsterdam (SRA) indienen. Zo kan de subsidie voor de verbetering van Legmeer uiteindelijk oplopen tot ruim de helft van de revitaliseringskosten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.