Bijgewerkt: 21 september 2019

Beeldenroute op begraafplaats Zorgvlied geopend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-05-2011

Afgelopen zondag, 29 mei 2011 opende wethouder Jan-Willem Groot de expositie 'Beelden op Zorgvlied, een beeld als symbool'. Van 29 mei tot en met 23 oktober 2011 exposeert de Nederlandse Kring van Beeldhouwers met deze expositie op Zorgvlied. De combinatie van de rust van het kerkhof en de symboliek van de beelden is de basis voor het thema van deze bijzondere tentoonstelling. Zorgvlied organiseert in samenwerking met de Nederlandse Kring van Beeldhouwers (NKvB) een beeldenroute. De route loopt langs zo’n vijftien middelgrote en grotere beelden, gemaakt van uiteenlopende materialen: van steen en staal tot glas en hout.

Zorgvlied Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) opent de beeldenroute op de begraafplaats Zorgvlied


Exposerende kunstenaars

Joost Barbiers, Gjalt Blaauw, Joop Haring, Ton Kalle, Cyril Lixenberg, Bert van Loo, Rob Maingay, Riki Mijling, Louis Nienhuis, Lidia Palumbi, Stephanie Rhode, Karen Santen, Maria Schilder, Melanie de Vroom, Berenice Witsen Elias.

Adres: Begraafplaats Zorgvlied, Amsteldijk 273, 1079 LL Amsterdam. Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 8 tot 16.45 uur, zaterdag, zondag en feestdagen: 10 tot 17 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.