Bijgewerkt: 29 februari 2020

Beginnerscursus grafiek bij Caroline Prast in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Caroline Prast
15-10-2016

Door met grafiek bezig te zijn, kun je zalig spelen met een tekening, die belangrijk voor je is. Je kunt het motief laten terugkeren, naast elkaar afdrukken, of in steeds andere kleuren. Er is een enorme rijkdom aan druktechnieken, elk met een eigen invalshoek. Wat apart is, dat is dat je tegelijkertijd geen bijzondere tekenaar hoeft te zijn voor dit vak! Je kunt je ook toeleggen op de puur ambachtelijke kant. Je legt dan de focus op het goed leren maken van een afdruk, van iets, dat helemaal door jou gemaakt is.

Foto Amstelveen
(Foto Caroline Prast - 2016)

Caroline Prast: 'Monoprint saturation aut contrast'


De volgende technieken komen in de cursus aanbod:  monoprint (2 lessen), etsen (droge naald, 2 lessen), linosnede (2 lessen). Wanneer? Start vrijdagmiddag 28 oktober 2016 om 14.00. Waar? Ouderkerkerlaan 15, 1185 AB Amstelveen, in het Stichting Amstelveense Kunst Belangen (SAKB)-gebouw. Prijs? 85 euro voor 6 lessen, exclusief materiaal, losse workshops 14 euro (in overleg). Bij wie? Bij Caroline Prast, tel. 06-36113914 of cp@sakb.nl

Foto Amstelveen
(Bron Caroline Prast - 2016)

Beeldend kunstenaar Caroline Prast


Caroline Prast (1964) leeft en werkt in Amsterdam. Zij studeerde in 2002 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Geïnspireerd door het expressionisme en Art Brut en het werk van feministische filosofen (Luce Irigaray en anderen) gaat zij in haar werk op zoek naar haar vrouwelijke identiteit. Dromen en intuïtie vormen het uitgangspunt. Haar werkwijze is een vorm van écriture automatique, tekenen op basis van onbewuste impulsen. Zo ontstaan beelden die zij soms in etsen en schilderijen uitwerkt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.