Bijgewerkt: 23 januari 2021

Begraafplaats Zorgvlied op de uitvaartbeurs in de Westerkerk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-04-2018

De Amstelveense begraafplaats met Crematorion Zorgvlied in Amsterdam staat op zaterdag 14 april 2018 op de Uitvaartbeurs Amsterdam in de Westerkerk. Tijdens de derde editie van deze beurs krijgen bezoekers informatie over vormgeving van hun eigen uitvaart of die van een dierbare. Zorgvlied biedt vooral informatie over ’t Lalibellum. Een speciale en duurzame herdenkingsplek.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

In april 2016 werd het Crematorion op begraafplaats Zorgvlied geopend. Met de realisatie van het Crematorion ging een jarenlange gekoesterde wens van vele klanten, om op Zorgvlied te kunnen cremeren in vervulling


Zorgvlied brengt zaterdag ’t Lalibellum onder de aandacht. Deze wijze van begraven is door Zorgvlied ontwikkeld voor degenen die geen eigen graf met grafsteen wensen, maar toch een duurzame en blijvende plek op Zorgvlied willen. Het is een ondergronds grafkeldercomplex, waarin een overledene omgeven blijft door zuurstof. Hierdoor kan een dierbare ook zonder kist begraven worden. Alternatieven zijn een kartonnen of rieten (wilgen)mand of linnen wikkels. Zorgvlied zet op het centrale herdenkingsbordes de naam van de overledene. Een grafsteen is daarmee niet nodig.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Het Lalibellum, de naam van het grafkeldercomplex refereert aan de legende van Menelik, zoon van koning Salomo die de Ark van het Verbond in veiligheid bracht in de onderaardse gewelven van Lalibella in Ethiopië


Eeuwige plek om te herdenken. Na de wettelijke grafrust van tien jaar krijgen de stoffelijke resten een ‘eeuwige‘ plek in een speciale ruimte binnen ’t Lalibellum. Nabestaanden kunnen de overledene op die plek blijvend herdenken. Verlengen van de grafruimte en grafrust met nog eens tien jaar kan ook. De kosten zijn ongeveer 800 euro voor 10 jaar. De beurs is aanstaande zaterdag 14 april in de Westerkerk van Amsterdam en gratis te bezoeken tussen 10 en 16 uur. Zorgvlied staat op stand 50. Er zijn zo’n 80 stands. Kijk voor meer informatie op www.uitvaartbeurs.amsterdam . Adres: Prinsengracht 279, 1016 GW AmsterdamAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.