Bijgewerkt: 21 oktober 2020

Belastingdienst jaagt met scanauto op schuldenaren

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Weekblad
19-11-2008

De Belastingdienst Holland-Midden, waaronder ook Amstelveen valt, gaat met een speciale scanauto de wijken in om auto's op te sporen waarvan de eigenaren een belastingschuld hebben.

De auto zit vol apparatuur voor het scannen van kentekens. De apparatuur is gekoppeld aan een database met kentekens van eigenaren die nog belasting moeten betalen. Tot nu toe werd de auto vooral gebruikt bij verkeersacties langs doorgaande wegen.

Wordt een auto aangetroffen van iemand in de database, dan gaat er een motoragent achteraan. De komende tijd gaat de scanauto wijken in waar de meeste belastingschuld openstaat. Is de eigenaar thuis, dan kan hij de schuld alsnog voldoen. Zo niet, dan wordt de auto in beslag genomen en zo nodig weggesleept.

Wat is een catch-ken?

Catch-ken is een apparaat van de politie, dat met een combinatie van een digitale camera en infrarood licht langsrijdende voertuigen registreert. De kentekens worden ingelezen en vergeleken met de gegevens in een systeem, wat een database bevat van honderdduizenden kentekens, waarmee iets aan de hand is.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.