Bijgewerkt: 19 september 2020

Benjamin Britten Vioolconcours in het ArtEZ conservatorium in Zwolle

Nieuws -> Informatief

Bron: Muziek- en Dansschool Amstelveen
15-03-2016

Alweer zijn twee Amstelveense violisten en leerlingen van Muziek- en Dansschool Amstelveen in de prijzen gevallen. Op het prestigieuze Britten Vioolconcours in Zwolle was afgelopen zaterdag 12 maart 2016 een jeugdige violist, die al eerder in het nieuws kwamen door het winnen van prijzen, de 10-jarige Jamie Bao, eerste prijswinnaar in zijn leeftijdscategorie (10 tot en met 12 jaar).

Foto Amstelveen
(Bron Muziek- en Dansschool Amstelveen - 2016)

De 10-jarige vioolspeler Jamie Bao


De jury was unaniem in haar beslissing na zijn prachtige vertolking van het virtuoze “Zigeunerweisen” van de Spaanse componist Pablo de Sarasate. Tijdens het Prinses Christina Concours Junior in 2012 won hij overigens ook al een eerste prijs. Jamie is vioolleerling van Muziek- en Dansschool Amstelveen docent Peter de Leeuw.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia Amstelveen - 2016)

Edward Benjamin Britten (1913-1976) was een Engelse componist, pianist en dirigent. Hier poseert hij op de foto in 1968


Zijn 12-jarige zus Felicia Bao won ook op zaterdag een prachtige derde prijs. De jury was eveneens vol lof over haar uitvoering van het eerste deel van de Symfonie Espagnole van Eduard Lalo. Vorig jaar won Felica ook al een prachtige prijs tijdens de Iordens Viooldagen. Felicia is vioolleerling van MDA-docent Wiesje Miedema. De Muziek- en Dansschool Amstelveen is natuurlijk heel trots op deze zoveelste hoge jurywaarderingen voor het spelniveau van haar leerlingen tijdens een belangrijk muziekconcours!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.