Bijgewerkt: 14 augustus 2020

Beschermers Amstelland trekken bezwaar terug

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveenweb.com
01-01-2008

Beschermers Amstelland, de organisatie voor boeren en buitenlui die probeert het vitale agrarische karakter en de openheid van de unieke cultuurhistorische waarde van Amstelland in stand te houden, heeft haar bezwaar tegen de uitbreiding van wijngaard De Amsteltuin teruggetrokken.

Als reden voert Kees van Tilburg de voorzitter van de Stichting Beschermers Amstelland aan:

“Wij hebben nadien de wijngaard bezocht en met de initiatiefnemer overlegd. Vóór het indienen van ons bezwaarschrift waren wij hier niet voor in de gelegenheid geweest. Bij dit bezoek is ons gebleken dat de bebouwing komt te liggen in een hoek die door de Emergohal al zwaar verrommeld is. Bovendien zal het zicht op de Bovenkerkerpolder niet worden belemmerd omdat de hoogte van de bebouwing beneden de vijf meter zal blijven.”

Kees van Tilburg Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De voorzitter van Beschermers Amstelland Kees van Tilburg (r) spreekt de bezoekers toe tijdens de eerste Amstellanddag op 10 juni 2007. De hele dag konden de bezoekers allerlei boerenbedrijven, workshops en musea bezoeken, alles wat Amstelland te bieden heeft


Voor initiatiefnemer Jan Schake is dit een gedeeltelijke opluchting, want er waren drie tegenstanders, die een bezwaarschrift indienden bij de gemeente om de uitbreidingsplannen van De Amsteltuin te dwarsbomen en zo blijven alleen maar twee over: P. van Schaik en Stichting Bovenkerkerpolder Natuurlijk.

Misschien na een persoonlijk bezoek aan De Amsteltuin zouden ze een andere mening hebben, net als het bestuur van de Beschermers Amstelland?Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.