Bijgewerkt: 1 mei 2024

Bestemmingsplan woningen Oostelijk Halfrond naar gemeenteraad

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
18-04-2024

Het bestemmingsplan voor het eerste deel van de ontwikkeling van het gebied rond wijkcentrum Alleman wordt voorgelegd aan de gemeenteraad tijdens de raadsavond van naar verwachting 22 mei 2024. Het bestemmingsplan omvat de bouwmogelijkheid van 33 woningen naast basisschool De Bloeiwijzer en het vastleggen van de locatie van het nieuwe gemeentelijke wijkcentrum Alleman/Medisch Centrum Bankras aan Den Bloeyenden Wijngaerdt.

Gebiedsimpuls
Het project onder de naam 'Allemankwartier' ambieert een gebiedsimpuls voor de wijk Bankras/Kostverloren. Het voorziet onder meer, naast het toevoegen van woningen, in uitbreiding en verbetering van de gezondheid- en welzijnsfunctie in de wijk door de bouw van een nieuw multifunctioneel gebouw. Daarin komen het nieuwe wijkcentrum Alleman en het Medisch Centrum Bankras inclusief een apotheek.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Alleman G1 wijk en medisch centrum G2 3 woningen G3 en G4 toekomstige woongebouwen

Wethouder Floor Gordon (ruimtelijke ordening): “Het overleg met de buurt over de woningen naast de basisschool heeft uiteindelijk geleid tot een beter plan. In goed overleg zijn de woningen ingepast in de omgeving met aandacht voor een groene inrichting van de openbare ruimte. We zijn tevreden met het resultaat.”

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Impressie van woningen uit beeldkwaliteitskader Alleman

Fase 2
Het tweede deel van de ontwikkeling van Allemankwartier kan pas starten nadat het verouderde wijkcentrum Alleman is gesloopt. De sloop is niet eerder dan in 2027 voorzien omdat voor die tijd het nieuwe wijkcentrum/medisch centrum moet zijn opgeleverd. Op die locatie zijn twee appartementengebouwen gepland met in totaal 90 appartementen, waarvan 30 sociale woningen van Eigen Haard.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.