Bijgewerkt: 26 januari 2021

Beweegtuin voor ouderen bij gezondheidscentrum Marne

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-06-2016

Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen van een beweegtuin bij gezondheidscentrum de Marne:

'Geachte leden van de gemeenteraad,

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg


Vanuit de keten valpreventie, fysiotherapeuten en huisartsen is het idee ontstaan om in Amstelveen een beweegtuin bij gezondheidscentrum Marne te realiseren. Een beweegtuin draagt bij aan het bevorderen van vitaliteit, gezondheid en zelfredzaamheid van ouderen. Naast verschillende beweegapparaten komt er een oefencircuit voor het lopen met hulpmiddelen (rollator, krukken), waarmee het aantal valongelukken teruggedrongen kan worden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De unieke fitnesstuin voor ouderen werd op 3 juni 2014 in Zorgcentrum Aelsmeer in gebruik genomen. Waarschijnlijk wordt in Amstelveen een dergelijke tuin met hulptoestellen gebouwd


Dit unieke project in Amstelveen kenmerkt zich door de publiek-private samenwerking. De realisatie van de beweegtuin wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de onder andere de zorgverzekeraar, het Amstelveenfonds en bewoners. In totaal heeft dit een bedrag van € 18.715 opgebracht. De gemeente hecht waarde aan dit project en stelt daarom ook een bedrag beschikbaar van € 18.715. Volgens de planning zal de realisatie van de beweegtuin in week 29 van 2016 start gaan.

Met vriendelijke groet,

Herbert Raat, wethouder Zorg


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.