Bijgewerkt: 19 april 2024

Bewoners Van Heuven Goedhartlaan zijn de voorbij racende auto's zat

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
08-06-2019

Bewoners van de Van Heuven Goedhartlaan in Amstelveen vroegen donderdagmorgen 6 juni 2019 tijdens een wijkschouw aandacht voor de verkeersonveilige situaties in hun straat. De klachten werden geuit richting verkeerswethouder Rob Ellermeijer (VVD), die werd geassisteerd door twee ambtenaren en een lid van de verkeerspolitie.

Door de werkzaamheden aan de Beneluxbaan wordt de weg steeds vaker gebruikt als sluiproute door automobilisten en motorrijders. Tussen de rotondes Zonnestein en Rembrandtweg liggen geen obstakels, waardoor met grote regelmaat met hoge snelheid wordt gereden. Ook voor de vele fietsers is de situatie onveilig. Onder hen zijn veel kinderen die van en naar de scholen Michiel de Ruyter en Roelof Venema fietsen. De weg is te smal en de hoeveelheid verkeer is te groot. Dat komt mede door het aan de Van Heuven Goedhartlaan gelegen bedrijventerrein.



De verkeersschouw was een initiatief van Sandra van Engelen raadslid van CDA-Amstelveen, tevens bewoner van de Van Heuven Goedhartlaan. Ze vertelde dat ze het gevoel heeft dat de problematiek op het stadhuis nog te veel wordt gebagatelliseerd. Meerdere keren zijn door bewoners hun zorgen hierover richting de gemeente geuit zonder dat hier iets mee is gedaan. Wethouder Rob Ellermeijer toonde zich nu gevoelig voor de klachten. Hij kondigde aan dat er in de straat verkeerstellingen en snelheidsmetingen zullen worden uitgevoerd. En dat er vooruitlopend op de herinrichting van de Van Heuven Goedhartlaan wellicht na de zomer een tijdelijke drempel zal worden aangelegd.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.