Bijgewerkt: 24 januari 2021

Bewoners van Bovenkerk behouden speelveldje

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-02-2015

Zaterdag 14 februari 2015 op Valentijnsdag, vierden bewoners van de Van Koetsveldstraat, dat het veldje voor hun deur de bestemming groen houdt, met het feestje 'Hart voor je buurt'. Eerder was sprake van een bestemmingswijziging, waardoor bebouwing in de toekomst mogelijk zou worden. Naar aanleiding van vragen uit de buurt en de gemeenteraad besloot het college van Burgemeester en Wethouders nogmaals naar de bestemming te kijken.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2015)

Peter Bot, (BBA) wethouder Ruimtelijke Ordening en Herbert Raat, (VVD) wethouder Wonen en volkshuisvesting in gesprek met een jonge bewoner van Bovenkerk


Peter Bot, (BBA) wethouder Ruimtelijke Ordening: ’Bovenkerk is aan het verjongen en over het algemeen is de wijk vrij krap opgezet. Ruimte om te bewegen en elkaar te ontmoeten is hier schaars. Bij nader inzien zou het zonde zijn als we de boel hier nog meer zouden verdichten’. Om de buurt te feliciteren gaven de wethouders Herbert Raat (VVD) en Peter Bot gezamenlijk een nieuwe voetbal en vier pylonen aan de kinderen, zodat zij meteen weer een balletje konden trappen. Daarna werd een toast uitgebracht op een mooie toekomst voor het speelveldje.


Grotere kaart weergeven


De buurt is blij, dat het veld behouden blijft, Rob Klaassen: 'We vieren vandaag een feestje en hebben zo elkaar weer kunnen ontmoeten. Sommige bewoners kwamen meteen weer met ideeën om samen de lente te gaan vieren en hebben, een van hen heeft hiervoor meteen een Facebook-pagina opgericht! Kijk, dat is samen voor je buurt gaan!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.