Bijgewerkt: 20 augustus 2019

Bibliotheek Amstelland zoekt kinderjury van 8 t/m12 jaar

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
15-01-2013

Ook dit jaar organiseert de Bibliotheek Amstelland weer de Amstelveense Kinderjury. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar, groep 4 tot en met 8, worden hierbij uitgenodigd om deel te nemen. In de periode van begin februari tot eind april 2013 lezen zij minimaal vijf boeken per persoon en maken zij hun voorkeur bekend en bepalen zo de top-3.

Er zijn drie bijeenkomsten, waarin allereerst de titels van de te lezen boeken bekend gemaakt worden en waarin de deelnemers gaan speed ‘boek’-daten, we geven tips hoe het beste een boek te beoordelen en wat de ervaringen met de reeds gelezen boeken zijn.

bibliotheek Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het gebouw van de bibliotheek op het Stadsplein van Amstelveen


Wij zorgen voor genoeg boeken, juryformulieren, limonade en iets lekkers! Tijdens het slotfeest in bibliotheek Westwijk op 25 mei 2013 wordt de Amstelveense Top-3 bekend gemaakt en is er een bekende kinderboekenschrijver aanwezig.

In alle Amstelveense vestigingen van de Bibliotheek Amstelland liggen deelnameformulieren met de data van de bijeenkomsten. De formulieren zijn ook te downloaden via de website www.debibliotheekamstelland.nl .

Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus als je mee wilt doen, dan kan je het deelnameformulier voor 25 januari nog inleveren. Het blijft nog even spannend uit welke boeken de top-3 wordt samengesteld want de titels worden pas tijdens de eerste bijeenkomsten bekend gemaakt. Voor Westwijk is dit op 2 februari, voor de twee groepen Stadsplein op 29 en 31 januari en voor Uithoorn op 28 januari.

De boeken die de kinderjury gaat lezen zullen vanaf het begin van de actie duidelijk zichtbaar in de bibliotheken gepresenteerd worden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.