Bijgewerkt: 25 oktober 2020

Bibliotheek en Hema werken samen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
13-12-2013

Kennis aan huis

Kosteloos online cursussen volgen met je bibliotheekpas. Vanaf 12 december 2013 krijgen alle bibliotheekleden een jaar lang de mogelijkheid om zich op een digitale manier te ontwikkelen dankzij drie online cursuspakketten van HEMA academie. Met deze verrijking van de bibliotheekpas brengt de Bibliotheek nog meer kennis bij de mensen thuis.

De drie beschikbaar gestelde cursuspakketten zijn Social media/sociale vaardigheden (Instagram, Omgaan met pesten en seksuele intimidatie en Timemanagement), ICT (iPad de basis, Nieuw in PowerPoint 2013, Excel 2007, de basis) en Vrije tijd (Wijn, Digitale fotografie en DJ). Ieder pakket bevat online cursussen van HEMA academie, het online opleidingsinstituut voor overheid, onderwijs en bedrijven.

hema Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2013)

Flyer van de HEMA academie


Bibliotheekleden krijgen gratis toegang tot één van de drie pakketten, die zij na activering een jaar lang kunnen volgen. Het cursusaanbod kan in de loop van het jaar nog ververst worden. De Bibliotheek Amstelland ondersteunt met deze samenwerking haar leden digitaal met cursussen en dat past perfect bij de rol die de bibliotheek inneemt in de kennismaatschappij: van serieuze inhoud tot en met zogenaamd edutainment. Voor ieder wat wils en lekker toegankelijk.

Het traject waarbij iedereen kennis kan maken met de mogelijkheden van e-learning biedt de mogelijkheid om op elke plek en wanneer je wilt jezelf te ontwikkelen. Kwaliteit, eigen ontwikkeling en gebruiksgemak staan daarbij voorop. Meer informatie over dit cursusaanbod vindt u op http://www.bibliotheek.nl/hema-academie


Workshop Manga tekenen in de kerstvakantie

Japanse stripfiguren vind je overal om je heen: van Pokemon tot Wii-personages en van Avatar tot Dragonball-Z. Wil je ook leren tekenen in de mangastijl? Doe dan mee met deze workshop.

Je leert hoe je jouw personage karakter geeft: is hij boos of blij, knorrig of bang? Je gaat mooie grote ogen vol glimlichtjes tekenen. Je kan grappige dieren tekenen, die schattig of juist ondeugend zijn. Breng snelheid en kracht in je tekening. Kortom: je maakt een spectaculaire manga-tekening.

hema Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2013)

Manga is het Japanse equivalent van het stripverhaal. Geanimeerde manga wordt anime genoemd en heeft vooral in de laatste helft van de 20e eeuw aan populariteit gewonnen in het Westen


Irene Mulder – tekenaar voor onder andere de Hitkrant en de Kidsweek – leert je aan de hand van verschillende technieken de tips & trucs van het stripvak. Voor meer informatie en voor het bestellen van kaarten kan je terecht op www.debibliotheekamstelland.nl  of in een van de bibliotheken.

Vrijdag 3 januari 2014. 13.00 - 15.00 uur. Stadsplein Amstelveen. 10 t/m 14 jaar Prijs: € 6,50 pashouders € 5,50, voorverkoopkorting € 1,-.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.