Bijgewerkt: 28 januari 2021

Bij het Rijk subsidie aanvragen voor duurzame energie in huis

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-02-2016

Inwoners en ondernemers die zelf in huis, of in het bedrijf duurzame energie willen opwekken, kunnen vanaf dit jaar bij het Rijk subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Het Rijk stelt hiervoor dit jaar 70 miljoen euro beschikbaar.

Peter Bot (BBA) wethouder Duurzaamheid: “Sinds begin dit jaar kunnen particulieren, bedrijven en woningcorporaties subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Het kabinet wil met deze nieuwe subsidieregeling het gebruik van duurzame energie stimuleren. Door over te stappen van gas naar duurzame warmtebronnen om huis, of bedrijf te verwarmen, dringen we CO2-uitstoot terug. Ik wijs graag onze inwoners en ondernemers op het bestaan van deze regeling ook, omdat de bodem van de gemeentelijke regeling voor energiebesparende maatregelen voor particulieren in zicht is”.

Foto Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2016)

Voor welke duurzame warmtebron kan ik subsidie aanvragen?


Subsidie aanvragen: U kunt de subsidie aanvragen via de website van RVO.nl. Op deze website vindt u informatie over de subsidievoorwaarden en het aanvragen van de subsidie. De volgende subsidiebedragen zijn mogelijk: warmtepomp, zonneboiler en pelletkachel vanaf € 500, biomassaketel vanaf € 3.200. Naast de nieuwe subsidieregeling kunnen woningeigenaren die willen investeren in een energiezuiniger huis ook een beroep doen op het Nationaal Energiebespaarfonds, waarbij een lening kan worden afgesloten om bijvoorbeeld de aanschaf van hoog rendement glas, dakisolatie, of zonnepanelen te financieren. Er zijn overigens geen subsidieregelingen meer voor zonnepanelen voor particulieren. Wel kan BTW worden teruggevraagd. Kijk op milieucentraal.nl hoe dat werkt. Grootverbruikers en bedrijven kunnen via de SDE+ regeling vanaf maart 2016 nog wel subsidie aanvragen voor zonnepanelen. Zie RVO.nl  

Gemeentelijke subsidie. De gemeente heeft tot eind maart 2016 voor particulieren subsidiemogelijkheden voor energiebesparende maatregelen zoals vloer-, dak-, en spouwmuurisolatie en plaatsing van HR++glas. Maar ook lage temperatuur verwarming, (combi)warmtepomp, zonneboiler en douche warmteterugwinning. Kijk voor meer informatie op amstelveen.nl. U kunt voor een maatregel bij één overheid subsidie aanvragen. Zie ook energiesubsidiewijzer.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.