Bijgewerkt: 27 mei 2020

Bijdrage Delta Lloyd in Westwijk van zes ton naar 1 miljoen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
18-08-2012

Door Henk Godthelp
Henk Godthelp Amstelveen

De eigenaar van het winkelcentrum Westwijk, Delta Lloyd, draagt 4 ton euro meer bij aan de uitbreiding van het centrum, dan het aanvankelijk voornemens was. Het betreft een toezegging van verzekeraar/ belegger over een verhoging van de grondprijs.

Naar verluid, bedroeg de toezegging in december 2010 een bedrag van 6 ton euro. November 2011 werd dat bevestigd. Maar in maart 2012 was de bijdrage van Delta Lloyd opgehoogd naar één miljoen euro. Het is het resultaat van bestuurlijk druk, toen bleek, dat de uitvoeringskosten onbeheersbaar werden.

Westwijk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Winkelcentrum Westwijk


Het was onder meer wethouder voor financiën Herbert Raat die in het Amstelveens Nieuwsblad de kat de bel aanbond. Eind mei dit jaar stond de teller voor de gemeente al op een half miljoen euro aan kosten, terwijl er nog geen zicht was op uitvoering.

De heronderhandelingen met Delta Lloyd over de te betalen grondprijzen werd formeel ingegeven door „gerede twijfel" over de marktconformiteit ervan. Indien Delta Lloyd een te laag bedrag zou betalen, zou dat ontoelaatbare staatssteun betekenen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.