Bijgewerkt: 18 februari 2019

Boekenweek 2018 ook in de Schouwburg Amstelveen

Nieuws -> Schouwburg

Bron: Schouwburg Amstelveen
11-03-2018

Bijzondere boeken als toneelstuk op de planken in Schouwburg Amstelveen. Deze Boekenweek is het Boekenweekgeschenk van de hand van Griet Op de Beeck. Volgende week donderdag 22 maart 2018 is haar overdonderende debuutroman Vele hemels boven de zevende als toneelstuk te zien in Schouwburg Amstelveen. Dinsdag 20 maart is ook de toneelvoorstelling La Superba, naar het boek van Ilja Leonard Pfeijffer, te zien in Schouwburg Amstelveen. Een ode aan de fantasieën van geloof, hoop en liefde.

Vele hemels boven de zevende (Griet Op de Beeck) – donderdag 22 maart. Vele hemels boven de zevende, gebaseerd op de roman van Griet Op de Beeck, is een fascinerend en beklemmend familiedrama, waarin de personages verwoede pogingen doen zich te bevrijden van de pijn in hun zelfgekozen leven. Op het toneel laten de acteurs ook zien wat niet geschreven is, wat tussen de zinnen en achter de woorden verscholen ligt: ontreddering, verdriet en wanhoop, maar ook vriendschap, schoonheid, grote liefde en tot slot loutering. Regisseur Ursul de Geer (Advocaat van de Duivel, Stoner, Gloed) heeft voor Vele hemels boven de zevende een topcast tot zijn beschikking, met Henriëtte Tol, Hanne Arendzen, Stefan Rokebrand, Peter Bolhuis en Anne Lamsvelt. De pers is unaniem lovend over het stuk. De NRC (* * * *) schrijft 'Hanne Arendzen als Eva is groots en ontroerend,' en de Volkskrant (* * * *) spreekt over 'een mooie, bezonken toneelavond.'La Superba – dinsdag 20 maart. Artistiek leider Servé Hermans regisseert La Superba, Ilja Leonard Pfeijffers adembenemende lofzang op de stad Genua, waarmee hij in 2014 de Libris Literatuurprijs won. Een muzikale voorstelling over migranten die op zoek zijn naar een mooier en beter leven in de stad van ratten en kerken, van dromers en gelukzoekers. De hoofdrollen worden gespeeld door Wim Opbrouck en Angela Schijf. Verrijkt met veel livemuziek uit Italiaanse opera's wordt La Superba in de regie van artistiek leider Servé Hermans, een ode aan de fantasieën van geloof, hoop en liefde.

Theateragenda woensdag 14 maart t/m 21 maart 2018. Woensdag 14 maart geeft Femke Halsema een theatercollege in de Grote Zaal. Donderdag 15 maart brengt Ellen Dikker een avond cabaret. Ali B staat die avond voor een uitverkochte zaal met Koorts. Gelukkig komt hij terug op woensdag 19 december 2018. Vrijdag 16 maart ziet u een humoristisch reisverslag met Tosca Niterink en Anita Janssen. Zaterdag 17 maart speelt de band Savannah Back to the Country – Part 7 voor u. Diezelfde avond is toneelstuk De hereniging van de twee Korea’s - 20 scènes over de liefde te zien. Zondag 18 maart ziet u The Best of IDFA on Tour. Diezelfde dag is Uitvinders (7+) in de Kleine Zaal te zien. Woensdag 21 maart tot slot staat de muzikale komedie Opvliegers 3: New York! New York! op het programma.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.