Bijgewerkt: 28 februari 2020

Bombardier kiest Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
21-10-2009

Bombardier Aerospace, 's werelds op twee na grootste fabrikant van vliegtuigen voor de burgerluchtvaart, heeft vandaag bekend gemaakt voor Schiphol te hebben gekozen als locatie voor haar nieuwe European Service Centre.

Vanuit Schiphol zal de onderneming haar complete Europese vloot van zakenjets bedienen, ofwel ruim 400 toestellen, waaronder de vliegtuigfamilies Learjet, Challenger en Global. Bombardier Aerospace start haar activiteiten op Schiphol begin 2010 met aanvankelijk 50 medewerkers. Dit aantal kan op termijn - binnen drie jaar - uitgroeien tot zo'n 170 mensen.

 Bombardier Aerospace heeft een contract voor drie jaar getekend met Martinair voor de onderhuur van Hangar 4 (circa 9.000 m² - inclusief 4.240m² hangar ruimte) op Schiphol-Oost. Daarnaast heeft Bombardier met Schiphol Real Estate (SRE) een intentieverklaring getekend voor de realisatie van een speciaal op maat gemaakt Bombardier Centre bij Schiphol Aerospace Exchange (Schiphol-Oost), dat in 2012 gereed moet zijn.

 "Na een lang en grondig besluitvormingsproces, waarbij we 40 Europese luchthavens onder de loep hebben genomen, hebben we gekozen voor Schiphol als Europese basis voor ons Customer Service Centre," verklaart Michael McQuay, President van Bombardier Aircraft Service Centres. "In dit nieuwe centrum bieden we onze klanten een fantastische ervaring, om daarmee onze concurrentiepositie verder te kunnen versterken."

 Europa is na Noord-Amerika de grootste markt voor Bombardier, dat verwacht hier de komende vijf jaar een gestage groei te kunnen realiseren. McQuay: "Schiphol is een van de beste luchthavens van Europa en heeft een heel strategische locatie.

Ook de steun die we hebben gekregen van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), Schiphol Group, Schiphol Area Development Company (SADC) en andere belangrijke overheden zoals de gemeente Haarlemmermeer, de gemeente Amsterdam en de provincie Noord-Holland heeft de besluitvorming een stuk eenvoudiger gemaakt."

 De vestiging van Bombardier Aerospace op Schiphol wordt gezien als een aanwinst voor de hele regio. "Bombardier Aerospace is een van de meest toonaangevende en innovatieve luchtvaartondernemingen ter wereld. We zijn ontzettend blij dat ze onze regio hebben uitgekozen voor de ontwikkeling van hun MRO-activiteiten.

Gezien de moeilijke economische omstandigheden van het moment betekent dit besluit voor de hele regio een economische oppepper die de Amsterdam Metropolitan Area nadrukkelijker op de kaart zal zetten als belangrijke Europese hub in de luchtvaartsector,'' aldus Arthur van Dijk, wethouder van gemeente Haarlemmermeer.

 "De ontwikkeling van Schiphol als vliegveld en bedrijfslocatie begon in 1916, met de allereerste vlucht vanaf Schiphol-Oost," aldus Maarten de Groof, CCO van Schiphol Group. "Vandaag de dag richt deze zone zich onder de naam Aerospace Exchange op technologie, kennis, training en informatie. Schiphol-Oost is de vestigingsplaats van bedrijven en opleidingsinstituten in de burgerluchtvaart en ruimtevaart, en onderhoudsbedrijven voor vliegtuigen en ander materieel van bijvoorbeeld KLM en Boeing. In dit gebied wordt momenteel het duurzame TransPort Building gebouwd voor transavia.com en Martinair, en werken we aan de realisatie van een terminal voor de kleine luchtvaart ten behoeve van commerciële particuliere toestellen en zakenjets."

Over Bombardier

Bombardier, een wereldwijde transportonderneming, is actief in ruim 60 landen op vijf continenten en een vooraanstaande speler in twee sectoren: luchtvaart en spoorwegvervoer. De luchtvaartdivisie heeft meer dan 30.000 medewerkers. Bombardier heeft haar hoofdkantoor in Montréal (Canada) en is genoteerd aan de Toronto Stock Exchange. In het boekjaar eindigend op 31 januari 2009 behaalde de onderneming een omzet van 19,7 miljard dollar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.