Bijgewerkt: 19 september 2020

Bouw wooncomplex De Ontmoeting is opgestart

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-10-2012

Donderdag 18 oktober 2012 is met een feestelijke handeling de bouw van het wooncomplex project De Ontmoeting in Amstelveen op het terrein achter het Zonnehuis Amstelveen aan de Laan van de Helende Meesters officieel van start gegaan.

Dit wooncomplex bestaat uit 257 ruime, lichte appartementen, verdeeld over 5 gebouwen. Op de begane grond is er totaal 5500 m² bedrijfsruimte beschikbaar voor voorzieningen als kinderdagopvang, thuiszorg en fysiotherapie. De onderliggende parkeergarage krijgt 395 parkeerplaatsen.

Het vastgoedfonds Altera Vastgoed NV heeft twee torens met daarin 113 vrije sector huurwoningen. Woningstichting Eigen Haard heeft 2 torens afgenomen met daarin 58 vrije sector huurwoningen en 38 appartementen in de sociale huur. In de 5e toren huurt de Zonnehuisgroep Amstelland 48 woningen. De Nijs Projectontwikkeling heeft de verhuur van de bedrijfsruimte op de begane grond van de gebouwen te huur aangeboden.

ontmoeting Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

Vlnr.: Winfred de Nijs, van bouwbedrijf M. J. de Nijs, Rene Hogenboom van Altera Vastgoed, Jan-Willem Groot, wethouder, Marjan Sprecher van Zonnehuisgroep Amstelland, Jan van den Berg Jets van Eigen Haard bij de symbolische start van de bouw


Tijdens de feestelijke start hebben Winfred de Nijs van M.J. de Nijs Projectontwikkeling, Rene Hogenboom van Altera Vastgoed NV, Jan van den Berg Jets van Eigen Haard, Marjan Sprecher van Zonnehuisgroep Amstelland en Jan-Willem Groot, wethouder van de Gemeente Amstelveen, samen de eerste kolom op de begane grond gestort (zie foto).

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA): “Ik ben erg trots op dit project. Het is een van de grootste woningcomplexen die op dit moment in Amstelveen worden gerealiseerd. Binnen de nieuwbouw is er plaats voor mooie appartementen in de sociale sector. Ik ben ook trots op de bijzonder goede samenwerking tussen ontwikkelaar, bouwbedrijf, afnemers, woningcorporatie en de gemeente.”

De Ontmoeting wordt gebouwd door bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen uit Warmenhuizen en zal naar verwachting opgeleverd worden in de eerste helft van 2014. Voor meer informatie kijk op www.deontmoetingamstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.