Bijgewerkt: 13 augustus 2020

Bouwproject Elsenbuiten in Amstelveen opgestart

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-10-2012

Maandag 15 oktober 2012 was de officiële start van het bouwproject Elsenbuiten. Dit nieuwbouwplan met ruime woningen die gebouwd worden in jaren 30 stijl ligt in het Noordoosten van Amstelveen tussen de Piet de Winterlaan en de Frits Mullerlaan.

In totaal worden 44 woningen gebouwd in Elsenbuiten. De eerste fase start met de bouw van 25 woningen. De tweede fase , met 19 woningen, gaat in verkoop als de eerste fase geheel is verkocht.

Elsenbuiten Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder John Levie verwelkomt de eigenaren van de woningen van Elsenbuiten op het bouwterrein


Bij de feestelijke gebeurtenis waren de toekomstige bewoners van Elsenbuiten, wethouder John Levie (Ruimtelijke Ordening) van de gemeente Amstelveen en de directie van projectontwikkelaar Bouwfonds Ontwikkeling en bouwbedrijf Trebbe aanwezig.

Elsenbuiten Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

The making of the Wall of Fame van Elsenbuiten


Amstelveen kreeg deze middag een echte 'wall of fame'. De toekomstige bewoners van het plan mochten hun handafdruk plaatsen in het tijdelijke kunstwerk, dat op de bouwplaats zal verrijzen. Er komen 44 vrijstaande woningen en twee onder een kap woningen in Elsenbuiten. Dit zijn ruime koopwoningen in een prijsklasse vanaf circa € 600.000,00 vrij op naam.

Elsenbuiten Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het bouwterrein van Elsenbuiten op 15 oktober 2012


Bankrasstrook

Er zijn al veel andere plannen in de Bankrasstrook gebouwd. Zo liggen hier woningen voor starters, appartementen voor 50 plussers, een brandweerkazerne en kantoorvilla’s. Elsenbuiten is een van de laatste nieuwbouwplannen in de Bankrasstrook.

In 2001 is besloten in dit gebied een centrum voor (door)startende ondernemers, twaalf woon-werk woningen en een kinderdagverblijf met daarop vier appartementen te maken. Na verloop van tijd werd duidelijk, dat deze plannen economisch niet haalbaar waren.

Het college van B en W van Amstelveen heeft daarom op 6 februari 2007 besloten tot de bouw van vier kantoorvilla's en 48 woningen. In december 2008 is er een bouwvergunning verleend. In 2010 is het aantal woningen van 48 naar 44 teruggebracht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.