Bijgewerkt: 17 januari 2021

Brief van burgemeester Poppens aan alle inwoners van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-07-2020

Naar aanleiding van de verdere versoepeling van de coronamaatregelen per 1 juli 2020 heeft burgemeester Tjapko Poppens weer een brief aan alle inwoners van Amstelveen geschreven:

'Beste Amstelveners,

Nu de samenleving stap voor stap weer ‘open’ gaat, komt onze stad weer tot leven. Dat zie je in het Stadshart, op de sportvelden, op de terrassen en op het water. Alles op gepaste afstand en met de nodige hygiënemaatregelen. We zijn erin geslaagd samen het coronavirus terug te dringen. Daarom is vanaf 1 juli weer een aantal beperkingen opgeheven. Zo geldt er geen maximum meer voor het aantal bezoekers aan cafés, restaurants, bioscopen en theaters. Hetzelfde geldt voor bruiloften, kerkdiensten en uitvaarten. Wel op voorwaarde dat we 1.5 meter afstand houden, van tevoren reserveren en thuis blijven als we gezondheidsklachten hebben.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen


Laten we ervan genieten dat er weer zoveel kan, maar vergeet niet dat het virus er nog is. Nog steeds komen er nieuwe besmettingen bij. Daarom moeten we voorzichtig blijven: drukke plekken vermijden, 1.5 meter afstand houden, elkaar ruimte geven en elkaar erop aanspreken wanneer dit niet gebeurt. De verantwoordelijkheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan ligt steeds meer bij onszelf. Bedrijven, scholen, restaurants, verenigingen, inwoners: we dragen allemaal ons steentje bij. Afgelopen periode hebben we geleerd om in de openbare ruimte op een andere manier met elkaar om te gaan en dat gaat over het algemeen goed.

De zomervakantie begint volgende week. Deze zomer blijven veel mensen thuis en gelukkig is er genoeg te doen in Amstelveen. Kijk op de nieuwe website: Beleefamstelveen.nl. Op deze website vindt u een verrassend en veelzijdig aanbod aan activiteiten, van restaurant tot bowlingbaan, van museum tot speelboerderij. Onderdeel van de website is de Uitagenda, waarin u per dag kunt zien wat er te doen is. Beleefamstelveen.nl is een inspiratiebron om onze mooie stad te (her)ontdekken.

Voor velen van u was en is het geen makkelijke tijd. En we zijn er nog niet, ook al kijken we voorzichtig weer vooruit. Wat mij telkens opvalt, is de enorme veerkracht in onze samenleving. Ik hoop dat  komende tijd in het teken zal staan van herstel: van gezondheid, kansen en vertrouwen in de toekomst.

Het is ook goed om bij dit soort moeilijke periodes even stil te staan. Dat doen wij in Amstelveen met een ‘Hart van Medeleven’. Het Hart ligt van 7 tot en met 24 juli 2020 in de vijver van de Stadstuinen als teken van medeleven voor alle mensen die afgelopen tijd een dierbare verloren. Inwoners kunnen bloemen bij het Hart neerleggen ter nagedachtenis aan een naaste. Het Hart is een herkenbaar symbool in de coronacrisis. Het hart voor de zorg, hart onder de riem, hart voor elkaar en nu een hart van medeleven. Ik wens iedereen een mooie zomer, met elkaar, in onze mooie stad, in goede gezondheid.

Tjapko Poppens, burgemeester van Amstelveen'

Lees de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland 1 juli 2020 (pdf 15 pagina’s).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.