Bijgewerkt: 25 januari 2021

Bronzen legpenning voor de heer Alphons Böggemann

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-09-2015

Donderdag 17 september 2015 reikte de burgemeester van Amstelveen, Mirjam van 't Veld, om 20.45 uur tijdens het 25-jarig jubileum van de Ondernemersvereniging Amstelveen in de Crown Studio’s in Aalsmeer (Van Cleeffkade 15) een gemeentelijke onderscheiding (Bronzen legpenning van verdiensten) uit aan de heer Alphons Böggemann. De onderscheiding ontving hij vanwege zijn verdiensten als vrijwilliger op diverse maatschappelijke gebieden.

Foto Amstelveen
(Foto Robert van den Bergh - 2015)

Mirjam van t Veld, burgemeester van Amstelveen met de heer Alphons Böggemann en zijn bronzen legpenning in zijn hand


Alphons Böggemann is één van de initiatiefnemers en bestuurders van het eerste uur van de Ondernemersvereniging Amstelveen. Door de jaren heen was hij verantwoordelijk voor diverse portefeuilles binnen de vereniging; sinds 2007 is Alphons Böggemann voorzitter.

Regionale ontwikkelingen in economie en maatschappij volgt hij eveneens op de voet. In dat kader is hij bestuurslid bij VNO NCW en de Metropool Regio Amsterdam en heeft regelmatig overleg met directeuren en voorzitters van ondernemersverenigingen in de regio. Daarbij zijn zaken als versterking arbeidsmarkt, maatschappelijk verantwoord ondernemen, innovatie en netwerken voor Alphons Böggemann speerpunten ter bevordering van de economie.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

De Bronzen legpenning van de gemeente Amstelveen


Naast de directe belangen van ondernemend Amstelveen heeft de heer Böggemann ook oog voor de Amstelveense samenleving. Zo is hij lid van diverse commissies van aanbeveling, waaronder het Rijksmonument Urbanuskerk in Nes aan de Amstel, het Thuishuis Amstelveen en de Samenloop voor Hoop.

Ook was de heer Böggemann één van de oprichters van de Lions Club ‘Amstelveen -De Amstel’ die in de jaren van zijn lidmaatschap tal van succesvolle sociaal-maatschappelijke initiatieven is gestart. Daarnaast was hij ook medeoprichter en adviseur van de Golfbaan Amstelveen, had hij zitting in de regiocommissie Amstelland-Meerlanden van de Kamer van Koophandel Amsterdam en is hij jarenlang bestuurslid geweest van de Stichting AMIE.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.