Bijgewerkt: 18 september 2020

Budget leerlingenvervoer van Amstelveen is overschreden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-01-2012

Het budget voor leerlingenvervoer in Amstelveen is in 2011 met 109.000 euro overschreden. Extra ritten, investering in winterbanden, extra schooldagen en gestegen kosten van het openbaar vervoer zijn hiervan de oorzaak.

Ondanks het feit, dat de gemeenteraad voor 2011 50.000 euro extra ter beschikking heeft gesteld voor het leerlingenvervoer is het budget overschreden. Het leerlingenvervoer is een open einde regeling. Het aantal en soort aanvragen is moeilijk te voorspellen.

winterbanden Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

Wethouder Herbert Raat (VVD) controleert de winterbanden van een leerlingenbus van vervoerder Klomp in december 2011


Om te voorkomen dat het College nog een keer zo laat met een overschrijding geconfronteerd wordt, heeft het aangestuurd op een managementinformatiesysteem, dat tweemaandelijks kostenprognoses toont. Voordeel van deze werkwijze is, dat niet op basis van facturen (achteraf) maar op basis van actuele aantallen (vooraf) de verwachtingen zichtbaar zijn.

Wethouder Herbert Raat (VVD) van onderwijs en jeugd:’Het afgelopen jaar hebben we samen met de vervoerder hard gewerkt aan het verbeteren van het leerlingenvervoer. De kwaliteit is toegenomen en we hebben geïnvesteerd in winterbanden. Nu is het zaak om ook de kosten beter te monitoren.

Feit blijft wel, dat we met kinderen te maken hebben die van deze voorziening afhankelijk zijn. Hierop kunnen en willen we niet bezuinigen. Natuurlijk bekijken we op het moment van toewijzing de noodzaak en mogelijke alternatieven. Als blijkt, dat we met het huidige budget echt niet uit de voeten kunnen komen we terug bij de gemeenteraad’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.