Bijgewerkt: 29 februari 2020

Buitenlandse gasten bezoeken Muziek- en Dansschool Amstelveen

Nieuws ->

Bron: Muziek- en Dansschool Amstelveen
26-10-2016

Muziek- en Dansschool Amstelveen verwelkomt geregeld delegaties van collega muziekscholen uit het buitenland als onderdeel van uitwisselingsprogramma’s. Eén van de hoogtepunten dit najaar is zo’n bezoek vanuit Duitsland. Leerlingen van Musikschule Herrenberg (in Baden-Württemberg) zijn van 29 tot en met 31 oktober 2016 bij Muziek- en Dansschool Amstelveen te gast. De vriendschap tussen de muziekscholen uit Herrenberg en Amstelveen, die door de jaren heen tot verschillende uitwisselingen leidde, gaat terug tot de jaren 1990. In het voorjaar van 2015 bloeide de relatie weer op tijdens een succesvol bezoek aan Herrenberg, dat dit najaar een vervolg gaat krijgen in Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto MDA - 2015)

De leerlingen van Musikschule Herrenberg en Muziek- en Dansschool Amstelveen tijdens de uitwisseling in het voorjaar van 2015 in Herrenberg met docent Robert Baas op de voorgrond


Naast diverse (gezamenlijke) repetities zijn er zondag 30 oktober en maandag 31 oktober 2016 diverse concerten gepland, maar ook een uitstapje naar Amsterdam. De gasten uit Herrenberg verblijven bij gastgezinnen van MDA-leerlingen. Wie zijn zij? Het Jeugdsymfonieorkest o.l.v. Wolfgang Peter, een Blokfluit kwartet en het Jeugd accordeonensemble en -vereniging o.l.v. Dieter Doerenbacher. Vanuit Muziek- en Dansschool Amstelveen doen Strijkorkest Camerata, het Volksmuziek ensemble, Accordeonensembles MDA I & II en het Accordeon ensemble AE 2000 uit Hoofddorp mee.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.