Bijgewerkt: 20 januari 2021

Buitenruimte van Campus Uilenstede wordt verbeterd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-09-2013

Met het plaatsen van een eerste schop in de grond is donderdag 19 september 2013 de start gemaakt met de aanpak van de buitenruimte in Uilenstede. John Levie (BBA) wethouder Ruimtelijke Ordening verrichtte samen met de heer Joost Hoffscholte plaatsvervangend voorzitter van Stichting Leefomgeving Schiphol, mevrouw Bernadette Langius, lid van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam en de heer Jan Benschop, directeur studentenhuisvesting van Duwo de feestelijke start.

uilenstede Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Vlnr.: de heer Levie, mevrouw Langius, de heer Benschop en de heer Hoffscholte tijdens de actie in Campus Uilenstede


De rigoureuze aanpak van de buitenruimte die nu van start gaat is mede mogelijk gemaakt door de subsidie van 5 miljoen euro van de Stichting Leefomgeving Schiphol. Daarnaast dragen ook studentenhuisvester Duwo, de Vrije Universiteit Amsterdam en de gemeente Amstelveen bij aan het aantrekkelijk inrichten van de leefomgeving in Uilenstede

Wethouder John Levie (BBA) van Groen en Ruimtelijke Ordening: “Uilenstede is met meer dan 3.000 studenten al de grootste campus van Europa, een inspirerende plek, waar studenten wonen, elkaar kunnen ontmoeten, studeren en sporten.”

De leefomgeving in Uilenstede zal de komende jaren dankzij deze subsidies nog veel aantrekkelijker worden door een ingrijpende aanpassing van de hoofdstructuur. De routing en structuur van Uilenstede verbetert.

Er komen drie fraaie entreepleinen en specifieke ‘Uilenstedemeubels’, die Uilenstede een eigen gezicht geven. Ook krijgt Uilenstede toekomstbestendige parkeervoorzieningen voor fietsen, nooddiensten en auto’s. Daarnaast krijgen waterpartijen en het groen een fraaiere uitstraling.

De inrichting van de buitenruimte is gebaseerd op het inrichtingsplan van het Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten bureau en is opgesteld in samenspraak met de bewoners.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.