Bijgewerkt: 23 januari 2021

Burgemeester Fred de Graaf start campagne gemeenteraadsverkiezingen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen / Amstelveenweb
30-01-2014

Burgemeester Fred de Graaf van Amstelveen heeft donderdag ochtend 30 januari 2014 de feestelijke aftrap verricht van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 19 maart. Het is een opkomst bevorderende campagne om mensen erop te attenderen te stemmen. De Graaf trok het witte doek van een vuilniswagen met Jan Joustra, chef werkplaats van de gemeente op het terrein van de gemeentewerf Langs de Werf, waar één van de vier uitingen van de campagne op staat.

verkiezing Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Burgemeester Fred de Graaf en Jan Joustra, chef werkplaats, onthullen de verkiezingsflyer


verkiezing Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Jan Joustra en burgemeester Fred de Graaf voor de verkiezingsflyer


De komende weken zullen twee vuilniswagens in Amstelveen rijden, waarop de flyers van de campagne te zien zijn. “Ik stem! U toch ook” is de slogan die gebruikt wordt op de flyers. De uitingen zijn de komende weken in diverse media te zien, zoals de Gemeentepagina, de website en op de driehoeksborden in de stad.

verkiezing Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Burgemeester Fred de Graaf: 'Ik moet eerlijk zeggen, dat ik enige associatie kreeg, toen ik hoorde, dat de poster op een vuilniswagen was, want jullie kennen ook de beroemde kreet: “Vuilnisman, mag deze zak ook mee?” Maar wij moeten politiek niet met vuilnis associëren!'


verkiezing Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Vlnr: Gemeenteraadsleden Hans Bulsing (VVD), Ben Jonker (CDA), burgemeester Fred de Graaf (VVD), Inza Gast (VVD), Walter Vervenne (VVD), Tim Lechner (VVD) en Sander Mager (GroenLinks) poseren voor de campagneflyer op 30 januari 2014. Waar de leden van andere politieke partijen zijn gebleven is een raadsel. Of is dit een signaal voor de toekomst?


verkiezing Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Ik stem! U toch ook? - de vier verschillende flyers naast elkaar
Naast deze campagne zijn er nog meer bevorderende maatregelen op komst zoals filmpjes van “Bekende Amstelveners” met een oproep om te gaan stemmen. Jongeren die voor het eerst mogen stemmen, ontvangen een brief. De Graaf: “Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om iedereen te vragen om hun stem 19 maart te laten horen! Ben je verhinderd, regel dan een volmacht. Weet je nog niet exact op welke partij je wilt stemmen? Kom dan naar het lijsttrekkersdebat op 17 maart 2014 in de Schouwburg Amstelveen.” Voor informatie over de verkiezingen kun je kijken op www.amstelveen.nl/verkiezingenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.