Bijgewerkt: 22 januari 2021

Burgemeester Mirjam van 't Veld wordt toch lid van Wakker Nederland

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-09-2014

Mevrouw Mirjam van ’t Veld, burgemeester van Amstelveen informeert de leden van de gemeenteraad:

Betreft nevenfuncties

Geachte dames en heren,

Op donderdag 18 september 2014 heb ik met het Presidium onder meer gesproken over mijn nevenfuncties. In de overgang van de gemeente Stichtse Vecht naar Amstelveen heb ik diverse nevenfuncties beëindigd. Er is daarom ruimte voor een nieuwe. Recent ben ik gevraagd om lid te worden van de Raad van Toezicht van omroep WNL (Wakker Nederland). Ik heb goed over dit verzoek nagedacht.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

|Mevrouw drs. M.M. van 't Veld, burgemeester van Amstelveen


Mijn conclusie is, dat er vanuit het lidmaatschap van de Raad van Toezicht mogelijkheden zijn om een bijdrage te leveren  aan een journalistieke benadering, die politiek en bestuur meer toegankelijk en transparant maakt. Daarnaast is het een netwerk, waar Amstelveen voordeel bij kan halen. Na de bespreking in het Presidium heb ik dan ook besloten om deze functie te aanvaarden. Ik hoop u hiermee in voldoende mate te hebben geïnformeerd.

Hoogachtend, de burgemeester van de gemeente Amstelveen, mevrouw drs. M.M. van ’t Veld


Wakker Nederland?

WNL is een op 16 februari 2009 opgerichte Nederlandse omroepvereniging die deel uitmaakt van het publieke bestel. WNL positioneert zich politiek gezien aan de rechterzijde en wil tegenwicht bieden aan een eenzijdig links geluid, dat volgens de oprichters de Nederlandse publieke zenders domineert. De internetdomeinnaam wakkernederland.tv is aangemaakt op 20 januari 2009. De eerste uitzending, een ochtendbulletin op Nederland 1, was op 6 september 2010.

WNL is opgericht door Sjuul Paradijs, hoofdredacteur van De Telegraaf, van het Nederlandse mediaconcern Telegraaf Media Groep. Voorzitter is Frank Volmer, tevens directeur van de Telegraaf Media Groep. WNL is wel volledig onafhankelijk, met een eigen ledenraad. (Bron Wikipedia). Lees verder het artikel over wat is WNL op de website van De Telegraaf.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.