Bijgewerkt: 21 oktober 2020

Burgemeester Van Zanen opent Alkmaarse kaasmarkt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-07-2008

Burgemeester Jan van Zanen luidt op vrijdag 25 juli 2008 om 10.00 uur de bel van de Alkmaarse Kaasmarkt, het teken dat de kaasmarkt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit onder toeziend oog van collega-burgemeester de heer Piet Bruinooge en kaasvader Cees Koopman, de baas van het kaasdragersgilde.

Vervolgens krijgt burgemeester Van Zanen een rondleiding over de markt en drinkt hij koffie in de kaasdragerskamer. Hier vertelt de kaasvader over de tradities van het Alkmaarse Kaasdragersgilde.

Voor de Amstelveense burgemeester is het bezoek aan de kaasmarkt bijzonder. Hij groeide immers zelf op in Edam, een echte kaasgemeente. Als kleinzoon van een groothandelaar in kaas werkte hij in de schoolvakanties altijd in de zaak van zijn grootvader.

De kaasmarkt Alkmaar vindt in 2008 plaats van 21 maart tot en met 5 september, iedere vrijdag van 10 tot 12.30 uur op het Waagplein. Voor meer informatie zie www.kaasmarkt.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.