Bijgewerkt: 26 januari 2021

Burgemeester en wethouder brachten bloemen en chocola naar verpleeghuizen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-04-2020

Inwoners van verpleeghuizen kunnen geen bezoek ontvangen door de coronamaatregelen. Met het Paasweekend voor de deur, is dit natuurlijk extra moeilijk. Om de bewoners en de medewerkers op te fleuren en hen een hart onder de riem te steken gingen burgemeester Tjapko Poppens en Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg langs om bloemen te brengen. Door deze actie steunt de gemeente ook de lokale sierteeltbedrijven.

In totaal werden 12 verpleeghuizen bezocht en ruim 600 bossen bloemen langsgebracht. Ook kregen de medewerkers paaschocolade. Hiermee wil de gemeente haar waardering uitspreken voor de enorme inzet van de medewerkers en vrijwilligers die dag en nacht voor de bewoners klaar staan.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Burgemeester Tjapko Poppens en Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg leveren de bloemen en paaschocola af bij een verpleeghuis Zonnehuis in Amstelveen op 10 april 2020


'Medewerkers van verpleeghuizen ervaren op dit moment een enorme werkdruk en afstand houden is voor hen niet mogelijk. Hun werk voor deze kwetsbare mensen, is van onschatbare waarde. In deze tijden, nu de mensen geen bezoek mogen ontvangen, zorgt het personeel ervoor de sfeer in de verpleeghuizen goed blijft en de zorg gewoon doorgaat. De inzet, toewijding en professionaliteit die ik zie, verdient een groot compliment. De bloemen en chocolade van vandaag zijn daarom een bedankje van de gehele Amstelveense samenleving.' - zegt wethouder Van Ballegooijen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.