Bijgewerkt: 4 juni 2020

Burgemeester stempelt pelgrimspassen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-02-2011

Burgemeester Jan van Zanen van Amstelveen stempelde woensdagmiddag 9 februari 2011 de pelgrimspassen af van de wandelaars van het genootschap van St. Jacob. Het afstempelen vond plaats in de ontvangstruimte bij de trouwzaal in het raadhuis.

stempelkaart  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Een pelgrimspas met stempels


De pelgrimspas is het officiële document, dat iedere pelgrim tijdens zijn/haar route bij zich draagt en waarin stempels van steden, dorpen, kerken, kloosters, enz. worden verzameld. Amstelveen was woensdag aankomststad is en op donderdag de stad van vertrek.

Vanaf zaterdag 5 februari tot en met zaterdag 19 februari 2011 organiseert de regio Amsterdam van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob wandelingen door de regio. De 14 wandelingen zijn onderdeel van de viering van het 25-jarig bestaan van de landelijke organisatie van pelgrims naar het graf van de heilige Jacobus in het Spaanse Santiago de Compostela.

De deelnemende pelgrims doorkruisen het gebied, dat in het westen begrensd wordt door Haarlem en Ruigoord en in het oosten door Uithoorn, Abcoude, Vreeland, Weesp, Almere en Muiderberg. De wandelaars dragen een speciale wandelstaf met Jakobsschelp, die aan het einde van de periode als een estafettestokje wordt overgedragen aan de regio Noord Holland Boven het IJ. Zo wordt de wandelstaf uiteindelijk door het hele land gedragen.

stempelkaart  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Burgemeester Jan van Zanen stempelt de stempelkaarten van de pelgrims in het raadhuis


Santiago de Compostela?

Santiago de Compostela is de hoofdstad van de autonome gemeenschap van Galicië, in Spanje. Het kathedraal van de stad is de bestemming van de belangrijke 9de eeuwse pelgrimsroute, de Weg van St. Jacob. In 1985 werd de historische binnenstad is aangewezen als een UNESCO World Heritage Site.

Bedevaartsoord

Santiago de Compostela is een van de belangrijkste christelijke bedevaartsoorden. Pelgrims uit heel Europa eindigen hier hun voettocht. Deze voettocht noemt men de Camino de Santiago (De weg naar Santiago). De pelgrims op weg naar Santiago zijn herkenbaar aan de Sint-Jacobsschelp, het teken van de heilige Jacob.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.