Bijgewerkt: 17 januari 2021

Bushaltes van Amstelveen worden rolstoelvriendelijker

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-01-2013

De Stadsregio Amsterdam heeft 6 december 2012 besloten de gemeente Amstelveen een subsidie van 383.394 euro- te verstrekken voor het project 'Toegankelijke Bushaltes 5e tranche Amstelveen'.

Openbaar vervoer moet voor iedereen toegankelijk zijn. Dit is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden bijvoorbeeld zijn vaak infrastructurele aanpassingen nodig. In veel gevallen moeten haltes worden verhoogd, zodat de hoogte beter aansluit op de hoogte van de bus.

groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Jan-Willem Groot, (CDA) wethouder Openbaar Vervoer


Andere haltes moeten breder worden, zodat rolstoelgebruikers makkelijker in en uit de bus kunnen manoeuvreren. En voor visueel gehandicapten moeten er bijvoorbeeld geleidelijnen komen. Deze maatregelen zorgen er ook voor, dat reizigers met een kinderwagen makkelijker en veiliger in- en uit- kunnen stappen.

Om te bepalen welke haltes in aanmerking komen voor een aanpassing, heeft de Stadsregio een Haltelijst opgesteld. Hierbij spelen bijvoorbeeld de nabijheid van voorzieningen, of de intensiteit van de buslijn een rol. Met deze 5e en laatste tranche worden de laatste haltes van de Haltelijst worden aangepast. In totaal zullen dan sinds 2008 in Amstelveen meer dan 150 haltes toegankelijker zijn gemaakt.

Wethouder Openbaar Vervoer, tevens lid dagelijks bestuur Stadsregio, Jan-Willem Groot (CDA): “De Stadsregio onderkent de noodzaak van de aanpassingen van de bushaltes en stelt daarom geld ter beschikking. Dankzij deze subsidie kunnen we dus in Amstelveen het merendeel van onze bushaltes toegankelijker maken.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.