Bijgewerkt: 5 augustus 2020

Buurtcijfers in Google Earth

Nieuws -> Informatief

Bron: CBS / Wikipedia
07-01-2008

Sinds kort is het op de Centraal Bureau voor de Statistiek website mogelijk om de buurtcijfers van het CBS via Google Earth te bekijken.

Belang buurtcijfers neemt toe

De afgelopen jaren hebben er vele gemeentelijke herindelingen plaatsgevonden. Hierdoor zijn de gemeenten in oppervlakte steeds groter geworden. Als gevolg daarvan neemt de vraag naar informatie op wijk- en buurtniveau toe. Wat vroeger namelijk aparte gemeenten waren, zijn nu wijken of buurten geworden in grotere gemeenten.


Dichtbevolkt, meeste jongeren, duurste woningen

Daarnaast bevat de Google Earth-toepassing nog diverse andere gegevens op buurtniveau, zoals het aantal inwoners, de samenstelling van de huishoudens, het gemiddelde inkomen en de gemiddelde woningwaarde.

Buurtgegevens Amstelveen
(CBS - 2008)

De buurtcijfers van het Stadshart. Helaas zijn de gegevens een beetje verouderd, want bijvoorbeeld het aantal inwoners van het Stadshart was op 1 januari 2007: 3.608 volgens de Gemeente Amstelveen


Hiermee is het mogelijk (als u Google Earth versie 4.1 of hoger heeft geïnstalleerd) om bijvoorbeeld de buurt in Nederland te bekijken die het dichtstbevolkt is, of de buurt waar het hoogste aandeel jongeren woont of de buurt waar de duurste woningen van Nederland staan.

Download: Google Earth 4.2 nl

Wat is Google Earth?

Google Earth is een vrij te downloaden programma van Google Inc. waarmee men vrijwel elke plek op de wereld virtueel kan opzoeken met behulp van satelliet- en luchtfoto's. Het is beschikbaar in drie verschillende licenties: Google Earth, een gratis versie met beperkte functionaliteit; Google Earth Plus ($ 20 per jaar), met extra functies en Google Earth Pro ($ 400 per jaar), die bedoeld is voor commercieel gebruik.

Sky

De data die Google Earth gebruikt, zijn hetzelfde als die Google Maps gebruikt, Google Earth heeft echter meer mogelijkheden. Sinds augustus 2007 is er de mogelijkheid om sterren en zonnestelsels te bekijken met de toepassing "Sky". Deze toepassing is vanaf versie 4.2 beschikbaar. In diezelfde versie blijkt ook een vliegsimulator te zitten als verborgen optie, die toegankelijk is via de toetsencombinatie Ctrl + Alt + A.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.