Bijgewerkt: 22 september 2020

Buurtregisseur komt in Buurtkamer Van der Hooplaan

Nieuws -> Sociaal

Bron: Cardanus
09-04-2009

In het Keizer Karelpark is Stichting Cardanus gestart met  Buurtkamer Van der Hooplaan. Tijdens de startfase is de openstelling op woensdag en donderdag van 9.00 – 12.00 uur.

Aan het zuideinde van het winkelcentrum aan de Van der Hooplaan is een gezellig hoekje en leeshoek ingericht, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Er is een beheerder en een aantal vrijwilligers aanwezig om de bezoekers te ontvangen.

Buurtkamer Amstelveen
(Marijke Vlugt - 2009)

Bezoekers van de buurtkamer worden welkom geheten door Pamela Busnach (staand) van Cardanus


Paul de Winter, de buurtregisseur van politie voor Keizer Karelpark, omhelst het initiatief. Hij zal op afspraak in de Buurtkamer aanwezig zijn, om mensen te spreken, te adviseren en op kleine schaal voorlichting te geven.

Wat is een Buurtkamer?

De Buurtkamer in Keizer Karelpark is een kleinschalige voorziening waar buurtbewoners zonder afspraak binnenlopen voor een gezellig praatje. Onder het genot van een kopje koffie of thee luisteren bezoekers naar de gesprekken van anderen, even de krant lezen, of een gezelschapspel doen.

Doel van het buurtkamerproject is om vooral ouderen de mogelijkheid te geven op een laagdrempelige manier contacten te onderhouden met andere buurtbewoners.

Voorlopig is de Buurtkamer elke woensdag en donderdagmorgen open van 9.00 uur tot 12.00 uur. Bij voldoende belangstelling worden de openingsuren van de Buurtkamer uitgebreid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.