Bijgewerkt: 28 februari 2020

CDA-Amstelveen: concept NvU Middenwaard is onder de maat

Nieuws -> Gemeente

Bron: CDA-Amstelveen
27-10-2009

De concept Nota van Uitgangspunten Middenwaard rammelt, aldus het CDA-Amstelveen. Het stuk is onder de maat van wat het CDA als passend ziet voor het gebied, namelijk een goede inpassing in termen van aantal woningen en bouwlagen.

De Nota van Uitgangspunten bestaat slechts nog in concept-vorm, zonder, dat de gemeenteraad hier nog in is betrokken. Maar toch voelt fractievoorzitter Ben Jonker zich geroepen, om alvast een schot voor de boeg te geven:

Jonker Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Fractievoorzitter Ben Jonker: 'Als je met een NvU voor een gebied naar de burgers gaat, dan moet je goed hebben nagedacht over de belangrijkste facetten voor de burgers. Je kunt niet aankomen met een dichtheid van de woningen, en heel veel bouwlagen, zonder over de inpassing en ruimtelijk uitstraling van het gebied te hebben nagedacht.'


Het commentaar van Jonker past in een patroon van eerdere uitlatingen, waarin het CDA zich druk maakt over het tekort aan inlevingsvermogen van de gemeentelijke plannenmakerij. “Als Raad staan we aan het begin en eind van meerjarige processen, en dat is goed.

Maar dan moeten we er wel op kunnen vertrouwen dat men in de uitvoering doordacht omgaat met plannen die aan de belangen van burgers raken. En daar constateren wij keer op keer een tekort. Wij zien dat bij sommige plannen rond de A9, zoals de volkstuinen Langs de Akker. En ook nu weer rond de Middenwaard.” Lees ook: NvU Middenwaard (pdf)

Daarnaast zal Ben Jonker vandaag of morgen een schriftelijke vraag stellen aan het college van B en W over het zwembad de Meerkamp met de volgende strekking:

"Na de verdrinking van de 7-jarige jongen in zwembad de Meerkamp is er een onderzoek gestart naar de precieze toedracht.

Wordt, los daarvan, de veiligheidssituatie beoordeeld door een extern expert? Wellicht dat er per direct aanpassingen wenselijk zijn, of, hangende het onderzoek, het tijdelijk uitschakelen van de golfslag." (ivm de tragedie op 14 oktober 2009)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.