Bijgewerkt: 27 oktober 2020

CWI in actie voor 45-plussers

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
05-11-2008

Het Centrum voor Werk en Inkomen CWI Amstelland houdt deze week een gerichte actie om werkzoekende 45-plussers aan een baan te helpen. Als een 45-plusser werkloos wordt, dan is het niet altijd even gemakkelijk om een nieuwe baan te vinden. Werkgevers zijn vaak terughoudend vanwege de leeftijd en vaak hogere salarissen die ze voor deze groep moeten betalen.

Maar volgens CWI-adviseur Ginger van Kuijk is dat beeld niet terecht: „Wat oudere werknemers hebben meer ervaring en zijn meestal loyaler aan een bedrijf, zodat werkgevers minder vaak mensen hoeven in te werken." Vandaar dat het CWI Amstelland deze week meedoet aan de landelijke Actieweek talent 45+', waarvoor staatssecretaris Aboutaleb maandag het startschot gaf. Aan de landelijke actie doen ook gemeenten en het UWV mee.

Maandag begon de actie in Amstelveen met een bijeen komst voor uitkeringsgerechtigden die een eigen bedrijf willen starten. Dinsdag verzorgde een CWI-adviseur de workshop 'Net­werken voor 45-plussers', waarin werkzoekenden de fijne kneepjes van het netwerken werden bijgebracht.

De actieweek wordt donderdag 6 november 2008 afgesloten met een netwerkbijeenkomst van 15 tot 18 uur. Werkzoekenden kunnen in die uren gewoon langskomen (met cv) en daar kennis maken met andere 45-plussers die op zoek zijn naar werk. Verder is er een soort speeddate met werkgevers, met name uit de zakelijke dienstverlening, maar er is ook werkgever uit de zorg die zich hier manifesteert.

„Gekozen is voor de zakelijke dienstverlening, omdat in deze sector 45-plussers vaak wat moeilijker aan de slag komen dan bijvoorbeeld in de groene sector in Aalsmeer," licht Van Kuijk toe. Tijdens de nabespreking krijgen de werkzoekenden donderdag feedback en tips van de werkgevers en de CWI-adviseurs over hoe verder.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.