Bijgewerkt: 24 januari 2021

Café internationale in de Buurtkamer Keizer Karelpark krijgt Hollandse keuken

Nieuws -> Informatief

Bron: Dorien Mijksenaar
21-09-2014

In de Buurtkamer Keizer Karelpark huist sinds kort op de donderdagavonden een eetcafé met de naam 'Café internationale.' Eenmaal per week ontmoeten buurtgenoten elkaar daar. Doordat er in de Keizer Karelbuurt veel mensen uit diverse windstreken wonen, is het interessant om elkaars cultuur nader te leren kennen en hoe kan dat beter, dan met een gezamenlijke maaltijd?

De vrijwilligers uit Afghanistan, Koerdistan, Marokko, Italië, Indonesië, Frankrijk, Eritrea, en uit Nederland maken de meest schitterende schotels klaar met voor hun land kenmerkende gerechten. Er is veel belangstelling voor deze avonden. Omdat deze maaltijden heel veel voorbereiding kosten en vragen om speciale rijstsoorten, groenten en kruiden en niet iedereen hiervoor kiest, is er nu ook een Hollandse keuken met eenvoudige gerechten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

In de Buurtkamer Keizer Karelpark huist sinds kort op de donderdagavonden een eetcafé met de naam 'Café internationale'


Daarvan is de prijs € 5,- en Amstelveenpas- en Voedselbankpashouders krijgen een reductie van € 2,50. Donderdag 9 oktober 2014 Zuurkoolschotel met een gezond toetje, donderdag 16 oktober 2014 Pastamaaltijd met ijs toe. € 5,- .Korting pashouders € 2,50. Opgeven op de maandag en dinsdag voorafgaand tel. 06- 23474003. Adres: Buurtkamer Keizer Karelpark Lindenlaan 75, Amstelveen


Landelijke Burendag

Ook in Amstelveen wordt de landelijke Burendag gevierd. In de Buurtkamer geeft de circusschool Pretpiste twee workshops voor kinderen van 6 - 12 jaar. Op zaterdag 27 september 2014 van 14.00-16.00 uur. Tegelijkertijd vindt er een creatieve beurs plaats. Iedereen kan meedoen en inspiratie opdoen voor het maken van (kerst) cadeaus, versieringen, verpakkingen etc. Onder de titel "van niets naar iets” wordt op een fantasierijke manier afvalmateriaal opnieuw gebruikt. Toegang gratis.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.